Acasă Timp liber Spiritualitate Avertismentul parintelui Arsenie Boca: Ce NU TREBUIE sa faci, niciodata, in post!

Avertismentul parintelui Arsenie Boca: Ce NU TREBUIE sa faci, niciodata, in post!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Parintele Arsenie Boca a lasat romanilor o sumedenie de invataturi, din care sa invatam ce putem face si ce nu putem face in aceasta perioada importanta de post.

Timp de 40 de zile, credinciosii trebuie sa se abtina de la multe lucruri, nu doar de la mancarea de dulce. In aceasta perioada, ei trebuie sa-i ceara iertare lui Dumnezeu pentru pacatele lor, sa mearga des la biserica si sa se impace cu persoanele certate. Nu in ultimul rand, oamenilor le sunt interzise placerile trupesti, pentru ca, spun clericii, acestea dau nastere pacatului.

Poftele trupesti pot fi biruite doar prin post si rugaciune. Tot in perioada de post oamenii trebuie sa fie mai buni si mai milosi cu cei din jurul lor, caci doar asa vor putea fi si ei iertati de Dumnezeu.

Parintele Arsenie Boca a vorbit si el despre perioada de post:

„Firea trupului fiind surda, oarba si muta, nu te poti intelege cu ea decat prin osteneala si foame, acestea insa trebuie conduse dupa dreapta socoteala, ca sa nu dauneze sanatatii. Acestea il imblanzesc, incat nu se mai tine vrajmas lui Dumnezeu. Rugaciunea si postul scot dracii poftei si ai maniei din trup. Foamea imblanzeste fiarele. Cu tot dinadinsul se atrage luarea aminte ca toata lupta aceasta sa nu se duca fara indrumarea unui duhovnic iscusit, care stie a cumpani masura, trebuinta si putinta fiecaruia in parte.”

Sursa: observator.tv

Citeste caplimpede

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos