Arhiva Securitatii a ascuns mult timp dosarul parintelui Arsenie Boca, documente ce ascund viata secreta a Sfantului Ardealului.

Vreme de cincizeci de ani, in jurul lui Arsenie Boca au roit sute de informatori care prin rapoartele lor secrete au tesut, chiar daca uneori distorsionat, o radiografie a existentei Sfantului Ardealului. Miracolele care au nascut adevarate legende au fost investigate de Securitate si au ajuns in felul acesta la urechile lui Nicolae Ceausescu.

Manastirea Prislop din judetul Hunedoara a devenit un adevarat magnet pentru pelerinii crestin-ortodocsi din toata lumea. Mormantul parintelui Arsenie Boca, aflat in incinta acestei guri de rai, este locul unde sute de mii de oameni au venit sa se roage intru mantuirea lor sufleteasca si trupeasca. In ultimii ani, fenomenul Arsenie Boca este o adevarata revelatie ortodoxa. Viata parintelui, de la un capat la altul, a fost exemplara. Chiar supus celor mai groaznice incercari, Zian Boca, devenit mai apoi parintele Arsenie, nu a negociat niciodata dreapta credinta.

Inca din tinerete reusea sa fascineze oamenii prin harisma sa inefabila. Patrundea omul in adancul sufletului dintr-o singura privire. Stia ce ai facut si-ti spunea de-a dreptul unde ai gresit. Chiar si scepticii se vedeau nevoiti sa renunte la indoiala dupa ce il cunosteau. Cuvintele sale convingeau si influenta sa asupra multimilor contura portretul unui puternic lider spiritual. Tocmai aceste calitati l-au adus in centrul atentiei serviciilor secrete inca din vremea maresalului Ion Antonescu. Din acest moment si pana la sfarsitul vietii parintele Arsenie va avea pe urmele sale o retea complicata de informatori. Intr-un mod paradoxal acest rau are astazi si efecte pozitive: din rapoartele serviciilor secrete viata Sfantului Arsenie Boca poate fi reconstituita in detaliu. O seama de intamplari supranaturale atribuite parintelui Arsenie au constituit obiect de investigatie pentru Securitatea comunistilor atei. Din nefericire, de frica ridiculizarii si din cauza birocratiei sistemului multi dintre informatori nu raportau cu exactitate fenomenele stranii traite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.