Acasă Sanatate Anxietatea nu este aceste zece lucruri! Sigur vei intelege mai bine dupa...

Anxietatea nu este aceste zece lucruri! Sigur vei intelege mai bine dupa ce vei privi in spatele „cortinei”…

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Anxietatea este ceva ce afecteaza viata a milioane de oameni si totusi este rar inteleasa de cei care nu sufera de ea. Exista numeroase conceptii gresite despre anxietate si acest articol are ca scop dezvaluirea unora dintre cele mai des intalnite conceptii gresite despre anxietate. Daca te-ai confruntat cu anxietatea si/sau continui sa suferi de asta, acestea nu vor fi stiri noi pentru tine, dar pentru cei care nu stiu ce se intampla in spatele cortinei, s-ar putea sa fie surprinsi de ce urmeaza. Anxietatea nu este…

1. O alegere

Nimeni nu alege sa aiba o minte anxioasa, la fel cum nimeni nu alege o alta boala mintala. Anxietatea isi poate avea radacinile in multe locuri diferite, dar, indiferent de cum o dezvolta cineva, cu siguranta nu a luat o decizie constienta de a face acest lucru.

Anxietatea nu este…

2. Un plans pentru ajutor/atentie

Oamenii nu sunt anxiosi pentru ca doresc simpatie; ei nu suporta durerea pe care o aduce pur si simplu pentru ca ei trebuie sa fie agitati si atenti. Da, ei pot cere ajutor din partea ta sau din partea profesionistilor din domeniul medical, dar ei nu trateaza niciodata acest lucru ca un fel de recompensa pentru suferinta lor.

Anxietatea nu este…

3. Usor de explicat

Daca mintea coplesita de anxietate ar putea fi atat de usor de explicat, ar fi usor de tratat si de depasit. In schimb, sentimentul de anxietate poate aparea in cazul unui individ fara un motiv evident, iar confuzia asupra sursei sale serveste adesea la combaterea problemei. S-ar putea sa crezi ca sti de ce cineva este anxios, dar daca ei insisi nu cunosc motivul, sunt sanse mari ca si tu sa fi departe de motivul real.

Anxietatea nu este…

4. Intotdeauna evidenta pentru lumea din afara

S-ar putea sa crezi ca un prieten apropiat, un membru al familiei sau un partener ar discuta anxietatile sale cu tine, dar cel mai adesea nici nu vei sti ca sufera de aceste anxietati. Ca boala a mintii, suferinzii nu manifesta semne interioare ale turbulentelor lor interioare. Ai putea sa vezi pe cineva care pare a fi total in control la suprafata, dar orb fata de torentul emotiei care trece prin corpul si prin mintea lor.