Acasă Life Dezvoltare Personala Principalele opt motive pentru care unii oameni nu te plac!

Principalele opt motive pentru care unii oameni nu te plac!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Unii oameni sunt foarte placuti. Alti oameni, din nefericire, nu sunt – si aici poti sa fii si tu inclus. Poate asta sa-ti afecteze sansele de succes? Probabil ca da. Cercetarile arata ca “angajatii populari erau vazuti ca fiind demni de incredere, motivati, seriosi, decisivi si harnici si colegii lor mai putin placuti au fost perceputi ca fiind aroganti, convingatori si manipulativi.”

Daca oricare dintre urmatoarele se aplica si in cazul tau, ia decizia de a face unele modificari, numai in cazul in care crezi ca te vor face mai fericit.

Acestea sunt cele OPT motive pentru care unii oameni nu te plac (Si ce poti sa faci in acest caz):

1. Controlezi

Da, tu esti seful. Da, tu esti titanul industriei. Da, tu esti coada mica care a fost un caine imens.

Cu toate acestea, singurul lucru pe care-l poti controla esti tu insuti. Daca descoperi ca iti este greu sa controlezi celelalte persoane, ai decis ca obiectivele tale, visurile tale si chiar opiniile tale sunt mai importante decat ale lor.

In plus, controlul este pe termen scurt in cel mai bun caz, deoarece adesea necesita forta, frica sau autoritate sau o anumita forma de presiune – nici unul dintre acestea nu te fac sa te simti bine despre tine.

Gaseste oameni care vor sa mearga acolo unde te duci. Ei vor fi mult mai harnici, se vor distra mai mult si vor crea relatii de afaceri si personale mai bune.

2. Invinovatesti

Oamenii fac greseli. Angajatii nu va satisfac asteptarile. Furnizorii nu liveaza la timp. Asa ca-i invinovatesti pentru problemele tale. Dar si tu esti de vina. Poate ca nu ai oferit prea mult sprijin sau poate ai cerut prea mult, prea curand.

Asumarea responsabilitatii atunci cand lucrurile nu merg bine in loc sa-i invinovatesti pe   ceilalti nu este masochins; iti ofera putere, pentru ca te concentrezi sa faci lucrurile mai bine sau mai inteligent data viitoare.  Si cand ajungi sa fii mai bun sau mai inteligent, te simti mai fericit.

3. Incerci sa impresionezi

Nimeni nu te place pentru hainele tale, pentru masina ta, pentru posesiunile tale, pentru titlurile tale sau pentru realizarile tale. Acelea sunt toate “lucruri”. Oamenii ar putea sa-ti placa “lucrurile”, dar asta nu inseamna ca te plac si pe tine.

Sigur, superficial ti s-ar parea ca te plac, dar superficial este insubstantial, iar o relatie care nu se bazeaza pe substanta nu este o relatie reala.

Relatiile autentice te fac sa fii mai fericit si vei ajunge sa ai parte de relatii autentice atunci cand nu vei mai incerca sa impresionezi si cand vei incepe sa fii tu insuti.

4. Ii intrerupi pe ceilalti

Intreruperea nu este doar nepoliticoasa. Cand intrerupi pe cineva, ceea ce spui de fapt este “Nu te ascult ca sa inteleg ce spui; ci te ascult ca sa decid ce vreau sa spun eu.”

Vrei ca oamenii sa te placa? Asculta ceea ce au de spus. Concentreaza-te la ceea ce spun. Adreseaza intrebari pentru a te asigura ca intelegi ceea ce spun ei.

Te vor iubi pentru asta si iti va placea cum te va face sa te simti.