Acasă Life Monden Val de critici pentru Principessa Margareta: „E lipsa de respect fata de...

Val de critici pentru Principessa Margareta: „E lipsa de respect fata de Regele Mihai I! Cum sa aiba loc inmormantarea noaptea?”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Nici nu s-a stins bine Regele Mihai I, ca la adresa Casei Regale s-a starnit un val de critici cu privirea la modul in care sunt organizate funeraliile. Directorul Muzeului Municipal Curtea de Arges, Stefan Dumitrache, ii ataca pe membrii Casei Regale, despre care spune ca arata, prin programul funeraliilor, lipsa de respect fata de Regele Mihai.

„Programul arata clar ca nu se respecta traditia pentru ca nu va fi adus cu trenul si nu se respecta regulile pentru ca nu va fi pus sicriul pe afet de tun. In plus, nu s-a mai pomenit niciodata in istorie asa ceva, ca o inmormantare sa aiba loc noaptea, cred ca este chiar impotriva traditiei ortodoxe. Imi pare rau sa spun ca, de aceasta data, lipsa de respect fata de Regele Mihai I vine chiar din interiorul Casei Regale” a afirmat Stefan Dumitrache.

Potrivit Casei Regale, sambata, 16 decembrie 2017, la ora 18.45, va avea loc slujba de inmormantare a Regelui Mihai I in Noua Catedrala de la Curtea de Arges. Ceremonia va fi privata, in prezenta Custodelui Coroanei, a Familiei Regale a Romaniei si a membrilor Familiilor Regale straine prezenti la eveniment. Publicul va avea acces doar in fata portii de intrare in parcul Arhiepiscopiei de Arges. Presa va avea acces in fata Noii Catedrale de la Curtea de Arges. Presa argeseana o critica pe Principesa Margareta care a anuntat ca se va respecta traditia, in privinta funeraliilor. Totusi, conform programului oficial, funeraliile Regelui Mihai I al Romaniei nu vor respecta toate regulile impuse de gradele acestuia, de faptul ca vorbim de un fost sef de stat si ultimul maresal in viata al Romaniei. Asadar, vom asista la o rasturnare de situatie in privinta funeraliilor fostului suveran.

„Iar daca ieri Principesa Margareta anunta ca va respecta traditia, acest lucru nu mai este valabil astazi (n.r. – 6 decembrie) dupa ce a fost anuntat programul oficial in care nu se aduce vorba de traditia trenului regal. Nici regulile nu mai sunt respectate pentru ca in program nu se vorbeste de afetul de tun pe care trebuia depus sicriul ultimului maresal in viata al Romaniei”, scrie ziarulprofit.ro.

Fostul suveran al Romaniei, Mihai I, a decedat, marti, la resedinta sa din Elvetia, la varsta de 96 de ani. Dorinta Regelui Mihai a fost sa fie inmormantat in Romania.

sursa: bugetul.ro

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos