Acasă Sanatate Cele 13 simptome ale unei probleme cu tiroida pe care le-ai putea...

Cele 13 simptome ale unei probleme cu tiroida pe care le-ai putea ignora

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fara o tiroida care functioneaza corect, este aproape imposibil sa-ti gasesti echilibrul sa te bucuri si sa ai parte de o viata normala. Acest lucru se datoreaza faptului ca glanda, situata in partea din fata a gatului nostru, este responsabila  pentru producerea tuturor hormonilor de care organismul nostru are nevoie pentru a functiona. Acesti hormoni ajuta la controlul metabolismului si sunt cele pe care celelalte organe vitale le folosesc pentru a face energia mai eficienta.

Asta inseamna ca hormonii tiroidieni au un impact urias asupra modului in care functioneaza diferite parti ale corpului, inclusiv inima, ficatul, muschii, creierul si multe altele. Cand glanda tiroida este sub activa si nu produce suficieti hormoni tiroidieni, aceasta duce la o tulburare cunoscuta sub numele de hipotiroidism. Cele mai frecvente cauze ale unei tiroide sub-active sunt lipsa unei cantitati suficiente de iod in dieta, o boala auto-imuna subiacenta, cum ar fi Hashimoto si tratamentul cu radiatii.

In ceea ce priveste deficitul de iod, o schimbare in dieta va poate ajuta sa-i asigurati o cantitate adecvata organismului. Corpul uman nu poate produce propria cantitate de iod si poate manca alimente care sunt bogate in iod, cum ar fi iaurtul organic, afine, capsiuni, branza din lapte de capra sau branza cedda pot imbunatati functionarea tiroidei.

Din fericire, exista o cale usoara de a diagnostica hipotiroidismul, print-un test de sange si de acolo poate fi administrata o terapie hormonala. Daca este lasata netratata, hipotiroidismul poate cauza o varietate de probleme de sanatate diferite. Durerea articulara, obezitatea, bolile de inima, infertilitatea, depresia si chiar coma pot rezulta din aceasta afectiune. Cunoscand simptomele, poti evita aceste complicatii si poti obtine un tratament inainte ca lucrurile sa scape de sub control. Iata cele mai frecvente semne ale hipotiroidismului:

1. Crestere in greutate bruca si inexplicabila

2. Slabiciune musculara

3. Oboseala generala

4. Constipatie

5. Pierderea memoriei

6. Caderea parului

7. Piele aspra, uscata, palida

8. Fata umflata

9. Sesibilitate si/sau intoleranta la frig

10. Depresie

11. Iritabilitate crescuta

12. Dureri musculare si crampe

13. Ciclu mentrual anormal cu perioade mai grele sau neregulate la femei

Sursa