Acasă Utile Alimentul pe care nu-l vedeai niciodata intr-o cura de slabit este recomandat...

Alimentul pe care nu-l vedeai niciodata intr-o cura de slabit este recomandat de nutritionisti!

Mentinerea greutatii a devenit unul din cele mai importante scopuri pentru multi dintre oamenii de langa  noi, iar industria conexa infloreste pe zi ce trece. Cea mai recenta descoperire a nutritionistilor arata ca untul de arahide este foarte potrivit in curele de slabire.

Untul de arahide si arahidele sunt foarte bogate in fibre si proteine, te ajuta sa ramai satul pentru multa vreme si, prin urmare, sa mananci mai rar. Untul de arahide contine Vitamina E, magneziu, potasiu si Vitamina B6.

Studiile au aratat ca arahidele scad riscul de boli de inima, diabet si alte boli cronice. Aperitivele ce contin unt de arahide sau arahide sunt admise de nutritionisti pana la cel putin de patru ori pe saptamana. Cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca acest aliment te ajuta sa dai jos kilogramele in plus.

Ei au realizat un studiu, care a durat 12 luni si la care au luat parte 257 de adolescenti. Aproape jumatate dintre acesti adolescenti primeau de 3-4 ori pe saptamana arahide sau unt de arahide. Restul au primit aceste alimente doar o singura data pe saptamana. Ei au continuat sa consume aceste alimente timp de 12 saptamani.

Dupa cum s-a constatat adolescentii care primeau in mod regulat arahide sau unt de arahide aveau un Indice de Masa Corporala (IMC) foarte bun, care s-a redus, fata de cei care au primit doar o singura data pe saptamana aceste alimente. Ca urmare, nutritionistii americani au recomandat adolescentilor sa consume cat mai des arahide si unt de arahide.

Sursa: RADOR