Nu de putine ori autoritatile au dezvaluit cu adevarat ce se ascunde in spatele etichetelor si reclamelor menite sa ne faca sa cumparam anumite produse.

Un succint top al celor mai contrafacute produse alimentare

1. Uleiul de masline „extravirgin”
La un control mai amanuntit, inspectorii au descoperit ca in realitate, majoritatea sticlelor de ulei de masline contineau tot ulei de floarea-soarelui.

2. Painea neagra
Painea neagra facuta din grau macinat este foarte scumpa, de aceea ceea ce cumparam prin magazine, este de cele mai multe ori contrafacuta din faina alba si coloranti. 60% din painea neagra de pe piata din Romania este colorata artificial.

3. Lactatele
Potrivit surselor, unele tipuri de lactate sunt facute din lapte praf sau alte ingrediente surpriza: apa, margarina, untura de porc, faina sau amidon.

4. Mierea de albine
In loc de miere „de albine”, riscam sa cumparam „miere” dintr-un amestec format din: sirop industrial de glucoza, zahar si praf de porumb, inchegate cu clei sau gelatina.

5. Carnea
Carnea tocata este cea mai usor de falsificat. In unele cazuri s-a descoperit in loc de carne de vita sau porc, carne de cal sau chiar de magar.

6. Cafeaua
Cafeaua comercializata la preturi mici poate contine alte cereale precum soia, fasole, naut, porumb secara, amidon, noteaza bzi.

7. Vinul
In cazul vinului, produsul este contrafacut prin diluare. Unele tipuri de vinuri sunt facute din apa, zahar si alcool.

8. Bulionul
Unele tipuri de bulion contin doar 20% rosii, iar restul este amidon alimentar, coloranti si aditivi. Verificati cu atentie eticheta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.