Un nou studiu realizat de o echipa de cercetatori americani a pus in evidenta „sindromul inimii frante”. Potrivit lor, sanatatea cuiva poate fi serios afectata de pierderea unei fiinte dragi, scrie 7sur7.be.

„Sa mori din dragoste” este o expresie des folosita dupa o „inima franta”, dar se pare ca formula trebuie luata in sens propriu. Nicholas A. Christakis de la Harvard si Felix Elwert de la Universitatea Wisconsin au observat timp de noua ani peste 370.000 de perechi casatorite din Statele Unite. Conform observatiilor lor, cand unul dintre parteneri moare, riscurile ca celalalt sa il urmeze cresc semnificativ, conform Agerpres.

„Stim acum ca actiunea combinata a inimii si creierului face ca oamenii cu inima franta sa moara dupa un eveniment stresant survenit brusc”, a spus la ABC News Angela Kucia, conferentiar la Universitatea South Australia.

Trebuie sa se desfasoare cercetari suplimentare in acest sens, dar oamenii de stiinta sunt de parere ca marea cantitate de hormoni de stres produsa poate deteriora inima. Atunci apar brusc dureri toracice si insuficienta cardiaca. Prin urmare, sindromul inimii frante ar fi legat de un eveniment socant. Cand o persoana moare dupa o boala indelungata, de exemplu, riscurile ca partenerul sa ii urmeze nu cresc, incheie 7sur7.be.

CITESTE SI:

Dragostea sta ascunsa in palma ta! Vezi linia din mana ta care iti arata cum stai cu dragostea si casatoria

Pilda aceasta mi-a ravasit sufletul! Dragostea in lumina ochilor!

Dragostea nu moare niciodata! Este transformata… Tu ce ai facut cu dragostea ta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.