Acasă Life Dezvoltare Personala Adevarul traieste in corpul si mintile nostre! Efectele abuzului emotional pe termen...

Adevarul traieste in corpul si mintile nostre! Efectele abuzului emotional pe termen lung nu dispar prea usor! Cum sa le vindeci?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Sus-jos, alb-negru, impinge-trage si asa mai departe. Abuzul emotional are un impact urias asupra inimilor si mintilor noastre, iar minciunile plantate in psihicul nostru, lasate netratate, pot dura mult timp dupa incetarea roller coaster-ului. Este greu sa sapi adanc si sa identifici aceste rani, mai ales cand nici macar nu ne dam seama ca suntem inca raniti. Dar luni sau ani mai tarziu, comportamentul nostru si transformarile de caracer ne pot ajuta sa aruncam o lumina asupra a ceea ce are nevoie cu adevarat de atentia noastra.

In cazul celor mai multe forme de abuz emotional, victima se simte lipsita de valoare, de putere si simte o ruptura puternica in interior. Aceste rani nu lasa cicatrici vizibile, desi sunt la fel de dureroase ca orice alta vatamare corporala. Ne adunam bucatile rupte din sufletul nostru si ne revenim cat putem de repede. Ne intoarcem la existenta noastra zilnica, gandindu-ne ca totul este bine – dar ceva inca parte diferit. Multi supravietuitori ai abuzului descriu doua persoane complet diferite: “inainte de abuz” si “dupa abuz”.

Adevarul traieste in corpul nostru si in comportamentele noastre, iar adevarul se va manifesta in moduri ciudate pana cand gasim din nou drumul catre casa. In continuare va vom prezenta cateva dintre semnele clare care iti sugereaza ca inca suferi de efectele persistente ale abuzului emotional: