Ceapa este unul din cele mai prezente alimente in bucatariile noastre, dar cei mai multi dintre noi nu stim ce beneficii uimitoare ascunde coaja acestei legume.
Partea exterioara a cepei reprezinta o sursa bogata de flavonoid, in special de quercetina, un antioxidant puternic si un compus antiinflamator.
Iata de ce trebuie sa incepi sa folosesti foile de ceapa:
1. Reduc colesterolul si regleaza tensiunea arteriala
2. Lupta impotriva alergiilor
3. Reduc inflamarea
4. Ajuta cresterea si buna functionare a muschilor
5. Trateaza depresia
6. Trateaza unele forme de cancer si alte afectiuni cronice
Oamenii de stiinta spun ca din cauza faptului ca plantele nu se pot misca, ele produc ce au nevoie pentru a se apara, proteja si pentru a-si mentine sanatatea, noteaza secretele.
Compusii produsi de plante ca reactie la stres te pot ajuta intr-o situatie similara.
Aceasta explicatie se datoreaza faptului ca plantele isi vor concentra multi compusi de protectie in invelisul exterior, care este locul ce va fi cel mai predispus atacurilor factorilor din jur.
Cojile de ceapa nu sunt comestibile, insa poti sa te bucuri de beneficiile lor adaugandu-le in supe ori la fripturi, si inlaturandu-le dupa ce ai terminat de gatit.
Data viitoare cand prepari o supa sau o ciorba, adauga 2-3 cepe cu tot cu foi. Astfel vei extrage quercetina si alti compusi benefici din ceapa.
Alte intrebuintari ale foilor de ceapa
Unele persoane recomanda un amestec de foi de ceapa, care poate fi folosit la spalare pentru unele probleme ale pielii, in timp ce altele recomanda infuzia cu foi de ceapa poate fi folosita ca tratament cosmetic pentru ten dar si pentru elibererea cailor nazale.