Acasă Life Greseala pe care o fac majoritatea soferilor! Aceasta este principala cauza a...

Greseala pe care o fac majoritatea soferilor! Aceasta este principala cauza a accidentelor usoare!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Majoritatea soferilor nu stiu sa-si regleze corect oglinzile retrovizoare pentru a reduce la maxim unghiurile moarte. Acest fapt conduce la majoritatea tamponarilor in trafic, mai ales la schimbarea directiei de mers. In primul rand trebuie sa renuntati la metoda traditionala impamantenita printre soferi ca trebuie sa vezi fundul masinii, pentru aceasta manevra poti regla oglinda la locul faptei.

Oglinda interioara – trebuie reglata pentru a cuprinde zona din spatele masinii.

Oglinzile laterale – trebuie sa permita vizualizarea unghiurilor moarte din lateralele autovehiculului, nu sa cuprinda acceasi zona ca si oglinda interioara.

In primul rand se regleaza scaunul soferului in pozitia dorita. Se apleaca capul pana cand atinge geamul din stanga si se ajusteaza pozitia oglinzii pana cand abia se mai vede bara spate. Se schimba apoi pozitia spre dreapta, la o distanta similara (aproximativ in dreptul oglinzii interioare) si se fac reglajele pentru oglinda din dreapta.

Facand reglajul in acest fel se pot observa obiectele din unghiurile moarte fara a fi necesara schimbarea pozitiei capului. Traficul din spate poate fi observat in oglinda retrovizoare.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos