Acasă Stirile zilei Sărbătoarea Floriilor a scos românii din case

Sărbătoarea Floriilor a scos românii din case

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Sărbătoarea Floriilor a scos românii din toată țara, din case,  pentru un fir de salcie sfinţită.

Duminica Floriilor a fost sărbătorită de creştini cu braţele deschise. Încă de duminică dimineaţă, aceştia au mers la biserică să se roage pentru iertarea păcatelor, luni fiind prima zi din Sîptămăna Mare.

În toată ţara, bisericile au dat oamenilor o crenguta de apă sfinţită, simbol al intrării Mântuitorului în Ierusalim. Peste un milion de romani cu nume de floare au sărbătorit alături de credincioşi.

În Constanţa sute de credincioşi au asistat la slujba de Duminică dimineaţa. Majoritatea au stat afară. Oamenii au început să se îmbrâncească în momentul în care preoţii au ieşit să sfinţească salcia.

La Cluj, credincioşii au îndurat şi ploaia la slujba de Florii. În interiorul catedralei, sute de creştini ce au ţinut post şi-au mărturisit păcatelele şi s-au împărtăşit.

În Iaşi, Catedrala Mitropolitana n-a fost destul de încăpătoare pentru oamenii veniţi să asculte slujba de Florii.

Sărbătoarea n-a fost lipsită de un incident în Timişoara. Un bărbat a intrat cu ranga în catedrală şi a spart vitrinele magazinului cu obiecte bisericeşti. Individul a fost dus la poliţie

Sarbatoarea floriilor reprezintă intrarea Mântuitorului în Ierusalim, credincioşii atribuie salciei proprietăţi tămădauitoare

 

   
Roger Vlădoianu