Acasă Stirile zilei 10 lucruri inedite despre New York

10 lucruri inedite despre New York

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Lombardi’s Pizza
Bucataria newyorkeza e alcatuita dintr-un amalgam de retete internationale, care, in timp, au capatat un specific local. Felurile de mancare reprezentative reflecta indeaproape istoria demografica a orasului, marcata de valuri de imigranti. Est-europenii si cei din Europa Centrala au introdus bagel-ul, o chifla in forma de covrig, dar si cheesecake-ul, un fel de prajitura cu branza, insa cea mai cunoscuta reteta din bucaria newyorkeza isi are originile in Italia. Gennaro Lombardi, un imigrant plecat din Napoli, a deschis o bacanie, in Manhattan, in 1897. Opt ani mai tarziu, magazinul sau s-a transformat in prima pizzerie din Statele Unite, iar unul dintre angajatii lui, Antonio Totonno Pero, a devenit primul bucatar care a gatit pizza peste ocean. O portie intreaga costa cinci centi, dar, pentru ca multi oameni nu isi permiteau sa cumpere, Lombardi a inceput sa vanda la felie, in functie de cati bani aveau clientii. Antonio Pero a parasit restaurantul in 1924 si si-a deschis propria afacere, Totonno’s, in Conney Island. Ambele pizzerii sunt inca functionale.

Lombardi's Pizza