Acasă Stirile zilei Cazul adolescentei moarte in tabara: Organizatorul taberei condamnat la inchisoare

Cazul adolescentei moarte in tabara: Organizatorul taberei condamnat la inchisoare

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Profesorul care a organizat, in ianuarie 2013, la Busteni, o tabara pentru elevii olimpici in care o fata de 13 ani a murit dupa ce a cazut de la etajul vilei a fost condamnat la un an si jumatate de inchisoare cu executare pentru ucidere din culpa de Judecatoria Sinaia, decizia nefiind definitiva.

Magistratii Judecatoriei Sinaia l-au condamnat la un an si jumatate de inchisoare cu executare pentru ucidere din culpa pe profesorul de matematica Mircea Lascu, organizatorul taberei pentru elevii olimpici in care o fata de 13 ani din Bucuresti, olimpica la matematica, a murit dupa ce a cazut de la etajul vilei in care era cazata, fiind gasita inghetata langa un zid al constructiei, potrivit Mediafax.

De asemenea, instanta a dispus ca profesorul Mircea Lascu si asociatia acestuia „Math Time”, care a fost parte responsabila civilmente in proces, sa plateasca familiei elevei 25.740 de lei despagubiri materiale, 60.000 de lei daune morale si 10.950 de lei cheltuieli judiciare.

La inceputul lunii ianuarie 2013, o adolescenta de 13 ani, eleva in clasa a VII-a la Scoala nr. 56 „Jose Marti” din Bucuresti, care se afla in tabara la Busteni, a fost gasita in apropierea zidului vilei unde era cazata, in coma profunda si soc hipotermic, cu o temperatura a corpului de 19,5 grade.

Fata, care avea politraumatisme ca urmare a caderii de la inaltime, a fost transportata la spitalul din Sinaia. La scurt timp dupa ce a fost adusa la spital, eleva a facut stop cardio-respirator, medicii reusind sa-i reporneasca inima dupa cateva ore de masaj cardiac extern. Timp de cateva ore inima fetei a batut singura, insa fata respira cu ajutorul aparatelor. Fata a murit dupa ce a facut un nou stop cardio-respirator.

Adolescenta se afla, alaturi de alti 21 de elevi olimpici la matematica, intr-o tabara organizata de o asociatie nonprofit care apartine profesorului pensionar Mircea Lascu din Zalau. Profesorul s-a retras din invatamant in 1993 pentru a se ocupa de editura pe care a infiintat-o – Gil -, el fiind cunoscut pentru initiative de promovare a performantelor copiilor.

La tabara de la Busteni au fost acceptati elevi din clasele a VII-a, a VIII-a, a IX-a si a X-a, insotiti de cadre didactice, programul incluzand zilnic sase ore de matematica, nivel avansat, pentru fiecare copil parintii platind 1.500 de lei.

In februarie 2013, profesorul a fost pus sub urmarire penala, el fiind acuzat de omor din culpa.