Cazul adolescentei moarte in tabara: Organizatorul taberei condamnat la inchisoare

Raw Life and Style

Profesorul care a organizat, in ianuarie 2013, la Busteni, o tabara pentru elevii olimpici in care o fata de 13 ani a murit dupa ce a cazut de la etajul vilei a fost condamnat la un an si jumatate de inchisoare cu executare pentru ucidere din culpa de Judecatoria Sinaia, decizia nefiind definitiva.

Magistratii Judecatoriei Sinaia l-au condamnat la un an si jumatate de inchisoare cu executare pentru ucidere din culpa pe profesorul de matematica Mircea Lascu, organizatorul taberei pentru elevii olimpici in care o fata de 13 ani din Bucuresti, olimpica la matematica, a murit dupa ce a cazut de la etajul vilei in care era cazata, fiind gasita inghetata langa un zid al constructiei, potrivit Mediafax.

De asemenea, instanta a dispus ca profesorul Mircea Lascu si asociatia acestuia „Math Time”, care a fost parte responsabila civilmente in proces, sa plateasca familiei elevei 25.740 de lei despagubiri materiale, 60.000 de lei daune morale si 10.950 de lei cheltuieli judiciare.

Click pe aceeasi tema:  Prognoza meteo: Vreme de primavara, cu maxime de 17 grade Celsius!

La inceputul lunii ianuarie 2013, o adolescenta de 13 ani, eleva in clasa a VII-a la Scoala nr. 56 „Jose Marti” din Bucuresti, care se afla in tabara la Busteni, a fost gasita in apropierea zidului vilei unde era cazata, in coma profunda si soc hipotermic, cu o temperatura a corpului de 19,5 grade.

Fata, care avea politraumatisme ca urmare a caderii de la inaltime, a fost transportata la spitalul din Sinaia. La scurt timp dupa ce a fost adusa la spital, eleva a facut stop cardio-respirator, medicii reusind sa-i reporneasca inima dupa cateva ore de masaj cardiac extern. Timp de cateva ore inima fetei a batut singura, insa fata respira cu ajutorul aparatelor. Fata a murit dupa ce a facut un nou stop cardio-respirator.

Click pe aceeasi tema:  Consiliul European a anuntat data la care Moldova semneaza Acordul de asociere cu UE

Adolescenta se afla, alaturi de alti 21 de elevi olimpici la matematica, intr-o tabara organizata de o asociatie nonprofit care apartine profesorului pensionar Mircea Lascu din Zalau. Profesorul s-a retras din invatamant in 1993 pentru a se ocupa de editura pe care a infiintat-o – Gil -, el fiind cunoscut pentru initiative de promovare a performantelor copiilor.

La tabara de la Busteni au fost acceptati elevi din clasele a VII-a, a VIII-a, a IX-a si a X-a, insotiti de cadre didactice, programul incluzand zilnic sase ore de matematica, nivel avansat, pentru fiecare copil parintii platind 1.500 de lei.

In februarie 2013, profesorul a fost pus sub urmarire penala, el fiind acuzat de omor din culpa.

spre