10 lucruri inedite despre New York

New York-ul este cel mai mare oras din Statele Unite, cea mai cunoscuta si mai fotografiata metropola de pe mapamond si e considerat de multi ca fiind capitala financiara si culturala a lumii. Iata o lista cu lucruri mai putin cunoscute despre „orasul care nu doarme niciodata”.

Columbus Circle
Este un sens giratoriu aglomerat, din Manhattan, numit dupa exploratorul Cristofor Columb, a carui statuie se afla in mijlocul intersectiei. Construit in 1905 si renovat un secol mai tarziu, Columbus Circle se afla la intersectia dintre Eighth Avenue, Broadway, Central Park West si Central Park South. Statuia lui Columb, inceputa cu ocazia implinirii a patru sute de ani de la debarcarea navigatorului, e realizata din marmura si are o inaltime de 21 de metri. Un amanunt mai putin cunoscut despre celebrul sens giratoriu este faptul ca acesta e punctul de pornire pentru masurarea tuturor distantelor oficiale din New York, relateaza ABC News.

Click pe aceeasi tema:  Victoria Beckham si-a prezentat NOUA COLECTIE PRIMAVARA-VARA 2013! Ce reactie a avut vedeta la aplauzele furtunoase ale spectatorilor! Vezi GALERIE FOTO

ColumbusCircle

spre