Acasă Stirile zilei Social Ziua parintilor de ingeri: Sute de lumanari vor fi aprinse duminica in...

Ziua parintilor de ingeri: Sute de lumanari vor fi aprinse duminica in 21 de orase din tara si strainatate, in memoria copiilor decedati!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Sute de lumanari vor fi aprinse si se vor inalta baloane colorate duminica, in 21 de orase din tara si din strainatate, in memoria copiilor decedati, marcandu-se astfel Ziua parintilor de ingeri.

Potrivit organizatiei EMMA, aflat la a VI-a editie, singurul eveniment din Romania si cel mai mare din lume de acest gen se va desfasura simultan in 17 orase din tara (Bucuresti, Baia Mare, Brasov, Buzau, Cluj Napoca, Constanta, Dej, Fetesti, Galati, Iasi, Oradea, Petrosani, Pitesti, Satu Mare, Sibiu, Targu Jiu, Timisoara) si patru din strainatate (Anglia, Franta si Germania). In Capitala evenimentul va avea loc in Parcul IOR.

„Este timpul sa devenim mai vizibili in ochii opiniei publice. Incet, incet lumea incepe sa inteleaga care este rolul si misiunea noastra, sa priveasca cu alti ochi ‘Parintii de Ingeri’ si prin alegerea unei locatii deschise publicului larg am dorit sa le oferim tuturor posibilitatea sa fie mai aproape de noi mai usor. Ca in fiecare an, si anul acesta incercam sa oferim parintilor care au trecut prin drama pierderii unui copil suportul emotional de care stim ca au nevoie”, a declarat fondatoarea organizatiei EMMA, Bianca Brad.

Ea a spus ca acest eveniment are o semnificatie aparte, in special pentru parintii care au pierdut un copil inainte de nastere, momentul inaltarii baloanelor simbolizand despartirea de micutul pe care nu au apucat sa-l vada, sa-l tina in brate, sa-l cunoasca.

„Este un moment emotionant, care alina la gandul ca pot face asta pentru copilul plecat prea curand de langa ei. Din proprie experienta stiu ca niciun om nu trebuie sa treaca singur prin asa ceva si ca o vorba buna spusa cu sinceritate poate face diferenta majora intre un suflet chinuit si un om pe cale sa accepte incercarile vietii”, a adaugat Bianca Brad.

Sursa: agerpres.ro