Acasă Politic Propunerea unui deputat PPDD: A treia zi de Paste sa devina sarbatoare...

Propunerea unui deputat PPDD: A treia zi de Paste sa devina sarbatoare legala, respective zi nelucratoare!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Deputatul PPDD Marioara Nistor a initiat un proiect de lege in care propune ca a treia zi a Pastelui sa devina sarbatoare legala, respectiv zi nelucratoare.

“Sarbatoarea Pastelui, sarbatoarea luminii si a bucuriei, si-a pastrat pana in prezent farmecul si semnificatia, fiind un moment de liniste sufleteasca si de apropiere de familie. Consider necesara instituirea ca sarbatoare legala in care nu se lucreaza si a celei de-a treia zi a Pastelui si pentru ca Invierea Domnului este, pentru unele lacasuri de cult, prilej de dubla bucurie: praznic imparatesc si ziua hramului bisericii. In plus, in Romania exista in acest moment doar 12 zile libere consacrate prin lege in afara sarbatorilor de duminica, dar de regula patru dintre ele coincid cu zilele de week-end”, precizeaza deputatul PPDD.

Marioara Nistor este de parere ca Romania este printre tarile cu cele mai putine zile declarate legal nelucratoare, iar cea mai mare sarbatoare a crestinismului, Pastele, “cu cele mai profunde semnificatii, ar trebui sa fie marcata in mod solemn in toate cele trei zile ale sale”.

“Dintre tarile Uniunii Europene, Belgia este, de departe, cea care acorda cele mai multe zile libere muncitorilor, cu un total de 24 de sarbatori legale in 2012. Alte tari europene cu …read more

Via: Circul Politic