Zhanat Tussupbekov (foto mijloc) a fost numit director general al grupului Rompetrol, dupa o decizie a  unicului actionar al grupului Rompetrol – compania KazMunayGas Kazahkstan anunta wall-street.ro.

Zhanat Tussupbekov a preluat functia incepand cu 21 mai. Pana in prezent, aceasta pozitie a fost detinuta de Saduokhas Meraliyev, care va continua sa isi desfasoare activitatea in cadrul Rompetrol, in calitatede membru al Consiliului de Administratie.

“Aceasta schimbare este fireasca si incheie o etapa majora de dezvoltare a grupului Rompetrol – realizarea si finalizarea programului de crestere a capacitatii de procesare a rafinariei Petromidia la 5 milioane de tone de materie prima, consolidarea si optimizarea operatiunilor, dar si integrarea acestuia in cadrul KMG. Astfel, s-au creat toate premisele necesare continuarii planului de expansiune a prezentei KMG in regiunea Marii Negre, dar si in Europa de Vest”, declara Lyazzat Kiinov, presedintele KazMunayGas.

Zhanat Tussupbekov s-a nascut in anul 1977, fiind absolvent al Facultatii de Stiinte Juridice din cadrul Universitatii de Stat din Karaganda si al Facultatii de Stiinte Economice din cadrul Universitatii Eurasiatice „Gumilev”. Acesta detine si un masterat in „Tehnologia chimica a substantelor organice”, obtinut in cadrul Universitatii de Tehnologie si Afaceri din Kazakhstan.

Noul CEO al Grupului lucreaza din 2005 in domeniul petrolului si gazelor, unde a fost director executiv si director general adjunct pentru segmentul de retail al companiei “Trade House KazMunaiGaz” (in prezent – “KazMunayGas – Refining & Marketing”), dar si director general al “KazMunayGas Onimderi” – companie care se ocupa de comercializarea produselor petroliere pe teritoriul Kazakhstanului prin reteaua proprie de distributie carburanti. Ultima functie ocupata de acesta a fost cea de director general al companiei “KazMunayGas – Refining & Marketing”.

Concomitent cu numirea noului Director General, in cadrul grupului au avut loc si alte schimbari manageriale – Timur Azimov va ocupa postul de Vice-Presedinte Trading, iar Azamat Zhangulov a fost numit in functia de Director General Adjunct pe probleme financiare.

Parte a KazMunayGas – compania nationala de titei si gaze din Kazakhstan, grupul Rompetrol este o companie petroliera de talie mondiala cu sediul in Amsterdam (Olanda) si cu prezenta in 12 tari, majoritatea activelor si operatiunilor fiind amplasate in Romania, Franta, Spania si Europa de Sud-Est. Compania si-a propus sa devina una dintre cele mai importante companii petroliere din Europa si sa isi consolideze pozitia in bazinul Marii Negre si Marii Mediterane.

Regiunea Marii Negre a devenit o platforma de dezvoltare a activitatilor KMG, atat prin grupul Rompetrol, cat si prin extinderea operatiunilor derulate de companiile subsidiare. La finele anului trecut, KMG prin Kazmortransflot – compania nationala de transport maritim din Kazakhstan, a achizitionat doua tancuri petroliere de tip Aframax (115.000 tdw) pentru initierea si sustinerea operatiunilor de transport titei si produse petroliere in Marea Neagra si Marea Mediterana.

1 COMENTARIU

  1. Si eu care credeam ca nu am oavbrset bine la un moment dat erau prea multe astfel de masini de Politie fara lumina la unul dintre faruri (la mine in zona, Banat se observa lipsa iluminarii pe partea stanga).Cred ca e un trend nou, ceva, o moda aparte printre Organele de Control. Tu, cetatean de rand, nefacand parte din acest regn nu ai voie sa umblii fara lumina adecvata, deci trendul nu e pentru tine, ci pentru ei. Legea se aplica la tine pentru ca legea este ei .Fi-le-ar natia de ras numai la noi se mai poate o asa mare prostie ca sa te pacaleasca sa crezi ca e vreo motocicleta/moped si sa ii dai talpa linistit linistit pleci de la ei cu amenda si puncte sanctionare! Nu mai stiu cum sa stea la ciupit, la furtisag, cum sa se mai ascunda ca sa te faca ESTE ILEGAL SA ASCUNZI MASINA DE INTERVENTIE, AFLATA LA DATORIE, CU SCOPUL DE A MASCA PREZENTA ORGANELOR DE CONTROL!!!ESTE ILEGAL SA TE OPREASCA ALT ECHIPAJ DECAT CEL CARE ARE SI APARATURA DE DETECTARE RADAR!!! ESTE ILEGAL SA MONTEZE APARATUL RADAR PE O MASINA FARA GIROFAR SI INSEMNELE MINISTERULUI DE INTERNE TIP POLITIA SAU INTERVENTII SPECIALE !!!Drum bun si aveti grija la neatentie! Mai bine sa fii in deplina legalitate decat sa te faca astia din te miri ce motiv aiurea, chiar si fara motiv uneori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.