Brânduşa Novac a pierdut la Curtea de Apel Bucureşti procesul în care a contestat decizia ANI privind incompatibilitatea funcţiei de deputat cu cea de manager al „Circ & Variete Globus”, Novac anunţând că va contesta decizia.

În 23 februarie 2011, Agenţia Naţională de Integritate a constatat că Brânduşa Novac s-ar afla în stare de incompatibilitate, întrucât deţine simultan funcţia de deputat şi pe cea de director al „Circ & Variete Globus” Bucureşti.

Raportul de evaluare emis de Agenţia Naţională de Integritate a fost contestat de deputatul PDL Brânduşa Novac la Curtea de Apel Bucureşti, în martie 2011.

Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a respins, luni, ca neîntemeiată contestaţia Brânduşei Novac în cazul raportului de evaluare al ANI.

Brânduşa Novac a declarat recurs împotriva sentinţei Curţii de Apel Bucureşti, care urmează să se judece la instanţa supremă.

Potrivit avocatului Brânduşei Novac, obiectul contestaţiei îl reprezintă susţinerea legalităţii răspunsului Comisiei juridice de disciplină şi imunităţi a Camerei Deputatilor, din data de 30 ianuarie 2009, prin care i se comunica, prin validarea mandatului, că nu există o incompatibilitate între calitatea de deputat şi cea de manager al „Circ&Variete Globus”.

Avocatul Laura de Alvare a precizat, într-un comunicat de presă, că potrivit răspunsului Comisiei, „deputaţii şi senatorii pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiintifice şi al creaţiei literar-artistice”.

Comisia juridica de disciplină şi imunităţi a mai reţinut că „funcţia de manager al unei institutii publice nu este nominalizată în lege ca fiind incompatibilă cu calitatea de deputat sau senator, precizându-se, totodată, că acolo unde legiuitorul a dorit, a menţionat expres funcţiile compatibile cu această calitate”.

Totodată, Comisia a arătat că managerul „Circ&Variete Globus” nu a fost niciodată şi nu este funcţionar public şi nu are funcţie publică de autoritate, „realităţi certificate de către Agenţia Funcţionarilor Publici şi de Ministerul Culturii în dosarul cauzei”, a precizat avocatul.

„Nefiind funcţionar public, nedeţinând o funcţie publică de autoritate, fiind manager în temeiul unei legi speciale privind managementul cultural, al unei instituţii publice din domeniul creaţiei literar artistice, domeniu exceptat de la categoria incompatibilităţilor prin puterea legii, doamna Brânduşa Novac îşi declară toată încrederea că va beneficia de o soluţie favorabilă, legală şi temeinică, la Înalta Curte”, a mai arătat avocatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.