Majoritatea alegerilor pe care le facem acum, isi produc efectele mult mai tarziu. De aceea ajungem de foarte multe ori sa spunem „Daca nu as fi facut…”. Fiecare dintre noi putem, atunci cand facem alegeri, sa ne adresam intrebarea „Cum o sa ma afecteze aceasta decizie peste o luna de zile, dar un an, dar peste zece ani?”. Acest test al timpului este valabil si in anumite situatii pe care le percepem ca fiind „situatii dificile”, cand, de fapt, acestea nu sunt dificile deloc. Iata zece decizii pe care le vei regreta peste 10 ani si modalitatile prin care le poti evita:

10. Porti o masca pentru a-i impresiona pe ceilalti

In cazul in care fata pe care i-o prezinti lumii din jurul tau este doar o simpla masca, in scurt timp nu vei mai avea ce sa le arati celor din jurul tau. Atunci cand iti petreci foarte mult timp concentrandu-te asupra perceptiei pe care o au ceilalti despre tine, in cele din urma vei uita cine esti tu cu adevarat. Asa ca, nu te teme de judecatile si de perceptiile celorlalti. In inima ta stii cine esti cu adevarat si ce este cu adevarat important pentru tine. Nu trebuie sa fii perfect si nu trebuie sa-i impresionezi pe ceilalti. Lasa-i pe ceilalti sa fie impresionati si inspirati de modul in care te descurci cu propriile tale imperfectii.

 

9. Lasi pe ceilalti sa-ti creeze visele in locul tau

Cea mai mare provocare in viata este aceea de a descoperi cine esti cu adevarat. Cea de a doua provocare este aceea de a fi fercit cu ceea ce ai descoperit. O foarte mare parte a acestei descoperiri este aceea de a ramane sincer fata de propriile tale obiective si vise personale. Exista in viata ta oameni care nu sunt de acord cu tine? Foarte bine. Inseamna ca iti pastrezi integritatea si iti urmezi propria ta chemare. Uneori vei face lucruri pe care ceilalti le considera nebunesti din punctul lor de vedere, dar atunci cand pierzi notiunea timpului, toate acele pareri dispar si tu continui sa faci ceea ce sti ca este bine pentru tine.

8. Iti petreci timpul intr-o companie negativa

Nu lasa niciodata pe cineva care are o atitudine negativa sa se apropie prea mult de tine. Nu-i lasa sa ajunga la tine. Acestia nu pot apasa pe tragaci daca tu nu le dai arma. Aminteste-ti tot timpul ca petrecerea timpului tau pretios in compania persoanelor care sunt o companie negativa si care nu te apreciaza este o alegere pe care o faci tu insuti.
CITESTE IN PAGINA URMATOARE>>>>>

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.