Acasă Stirile zilei Tech WhatsApp nu va mai fi disponibil de la 1 ianuarie 2018 pe...

WhatsApp nu va mai fi disponibil de la 1 ianuarie 2018 pe unele smartphone-uri! Vezi care…

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Messengerul WhatsApp va renunta la unele sisteme de operare. Dupa cum informeaza publicatia The Independent, „din 1 ianuarie 2018, acest serviciu de comunicare nu va mai fi accesibil pe telefoanele inteligente cu sisteme de operare Windows Phone 8.0 (sau versiuni mai vechi ale acestuia), BlackBerry OS sau BlackBerry 10”.

De asemenea, pana la sfarsitul anului viitor, compania intentioneaza sa-si inchida activitatea cu Nokia S40, iar pana in anul 2020 sa renunte si la smartphone-urile care au la baza Android 2.3.7 si mai vechi decat acestea. Surse din cadrul WhatsApp au declarat ca incetarea activitatii pe unele telefoane se va produce treptat si recomanda utilizatorilor serviciului sa treaca la smartphone-uri cu noile versiuni Android, iPhone sau Windows Phone.

Compania “WhatsApp Inc.” a fost fondata in anul 2009 de catre Brian Acton si Jan Koum (presedintele companiei), ambii fosti angajati ai “Yahoo!”. In iunie 2009, “Apple” a lansat notificarile de atentionare (push notifications), oferindu-le dezvoltatorilor posibilitatea de a-i atentiona pe utilizatori atunci cand nu foloseau o aplicatie. Koum a actualizat WhatsApp astfel ca de fiecare data cand utilizatorii isi schimbau status-ul, ii anunta pe toti ceilalti din reteaua utilizatorului.

sursa RADOR