Acasă Life Dezvoltare Personala Semnele clare ca traiesti cu un obsedat de control!

Semnele clare ca traiesti cu un obsedat de control!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O persoana obsedata de control este o persoana care trebuie sa aiba controlul asupra ei si asupra actiunilor altora. In unele cazuri, este important sa ai pe cineva care este obsedat de control la carma. De exemplu, controlorii de trafic aerian trebuie sa ia decizii imediate, sau oamenii de stiinta care sunt responsabili pentru testarea noilor medicamente. In astfel de circumstante, o persoana obsedata de control este persoana perfecta.

Cu toate acestea, in viata normala, de zi cu zi, nu este nevoie de obsedati de control. Persoanele care sufera de aceasta afectiune sunt adesea supra-anxioase, ingrijorate, deprimate si petrec o perioada exagerata de timp concentrandu-se asupra unor aspecte ale vietii pe care nu le pot controla.

Deoarece consuma atat de multa energie pentru a controla lucrurile pe care nu le pot controla, alte zone din viata lor tind sa fie mult mai neglijate.

Exista o mare diferenta, cu toate acestea, intre cineva care incearca sa controleze numai anumite lucruri si un obsedat de control si de aceea este important sa avem in vedere unele caracteristici care sa aute sa facem diferenta.

Acestea sunt cele zece semne care iti arata ca ai de-a face cu un obsedat de control.

#1. Intotdeauna corecteaza oamenii atunci cand gresesc

Cei care nu pot suporta greselile in propria lor viata sunt mult mai putin dispusi sa accepte erorile altora. Ei simt nevoia sa-i corecteze pe ceilalti pentru ca ei sa nu se mai simta asa de nelinistiti. Ar putea fi vorba de o eroare de ortografie sau gramaticala sau de o problema de etica sociala. Ei stiu ca au dreptate si trebuie aduca la cunostinta si celorlalti asta.

#2. Intotdeauna critica si judeca celelalte persoane

Oamenii care judeca si care incearca sa-i controleze pe ceilalti sunt intotdeauna obsedati de control, deoarece pur si simplu nu pot suporta erorile si greselile din partea celorlalti oameni. Ei par a fi evlaviosi si sfinti fata de prietenii sau familiile lor dar nu se pot abtine, este ca o actiune reflexa.

#3. Ei sunt lideri, nu jucatori de echipa

Cand te alaturi unei echipe, renunti la o anumita cantitate de control. Pentru cei obsedati de control, acest lucru este inacceptabil Cum vor exercita regulile si controlul asupra restului echipei daca nu conduc? Ei nu pot dicta comportamentul altora decat daca conduc.

#4. Isi asuma credit total pentru succesul lor

Nu exista nici un fel de sansa ca un obsedat de control sa atribuie succesul sau unei alte persoane in afara de cea proprie. Ei au fost cei care au avut succes si vor spune ca a fost pentru ca au preluat controlul asupra fiecarui aspect al vietii lor si ca nu au permis nimanui sa se implice.

#5. Nu vor recunoaste niciodata cand se inseala

Persoanele obsedate de control nu vor recunoaste niciodata atunci cand au facut o greseala, in ciuda faptului ca vor atrage imediat atentia unei persoane care a facut una. Aparenta lor este atat de fragila si trebuie sa fie protejata cu orice cost. In cazul lor, ei nu pot gresi niciodata.

#6. Ei stiu ce este cel mai bine si vor incerca sa te schimbe

Multi obsedati de control cred ca stiu ceea ce este cel mai bine pentru toata lumea de pe planeta. Ei vor incerca sa te convinga sa-ti schimbi comportamentul pentru a corespunde propriei agende. Ei fac asta prin manipulare, prin tactici agresive sau prin mutarea presiuni.

#7. Ei isi petrec mult timp pentru a preveni aparitia lucrurilor rele

Persoanele obsedate de control isi petrec foarte mult timp ingrijorandu-se in legatura cu viitorul si astfel incearca sa se pregateasca pentru orice rau care vine in calea lor. O mare parte din timp este risipit concentrandu-se pe evenimente care  s-ar putea intampla sau care nu s-ar putea intampla niciodata.

#8. Nu ofera niciodata sarcinile unei alte persoane

O persoana obsedata de control nu va oferi niciodata o sarcina unei alte persoane daca poate sa o faca singura. Ei cred cu adevarat ca sunt cei mai buni pentru aceasta slujba. Indiferent ce este , ei trebuie sa o faca, pentru ca daca o face altcineva, va trebui refacuta de acestia.

#9. Intotdeauna trebuie sa aiba ultimul cuvant

Obsedatii de control nu pot permite nimanui sa aiba ultimul cuvand de spus in legatura cu o anumita situatie. Ei trebuie sa aiba intotdeauna ultimul cuvant. Daca nu au ultimul cuvant, este ca si cum situatia este nerezolvata, ceea ce inseamna o adevarata tortura pentru obsedatii de control.

#10. Ei nu au timp de oricine face o greseala

Vor exista momente in care un obsedat de control va spune unei alte persoane “Nu-ti face griji, toti gresim”. Pentru un obsedat de control, acesta este cel mai rau tip de persoana, deoarece cineva care face erori permanente este fie lenes, fie prost.

Sursa

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos