Acasă Life Dezvoltare Personala Vrei sa te intorci intr-un moment cand crezi ca viata era mai...

Vrei sa te intorci intr-un moment cand crezi ca viata era mai simpla? Nu esti singurul, dar nu te poti intoarce in timp.

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ti-ai dorit sa te intorci intr-un alt moment din viata ta? Cred ca ai facut-o. Poate vrei sa te intorci intr-un moment cand crezi ca viata este mai simpla, mai usoara, mai placuta sau doar diferita. Si momentul tau magic, probabil, corespunde cu acel eveniment unic din viata ta.

Nu esti singurul. Cu toti am trecut printr-o experienta de viata care ne-a schimbat atat de mult incat ne-a facut sa fim o persoana diferita. Momentul acela este diferit pentru toti, totusi. Poate ca pentru tine acel moment a reprezentat pierderea unui iubit, un divort sau o despartire, un accident, un diagnostic infricosator de sanatate sau o decizie importanta in viata ta. Indiferent ce ai experimentat, te-a schimbat. Nu te poti intoarce in timp. De ce nu? Pentru ca acum esti o persoana diferita.

Mergi inainte!

Alice, faimosul personaj creat de Lewis Carroll, a spus foarte bine in cartea “Alice in tara minunilor”:

“Nu are sens sa ma intorc la ziua de ieri, fiindca atunci eram alta persoana.”

Acesta este un sfat care ne poate ajuta  pe toti sa mergem inainte in vietile noastre. Nu exista nici un motiv pentru care sa plangem pierderea de ieri daca experientele ne-au schimbat in bine. Acesta este un sfat care ne poata ajuta sa avansam in viata noastra. Nu putem schimba trecutul. Si de ce am incerca? Schimbarea si cresterea sunt parte a experientei umane. Uneori aceste schimbari sunt trist sau dificile, dar nu exista motive pentru care sa eliminam din viata noastra. Trebuie sa mergem inainte si sa trecem prin aceste momente dificile si sa recunoastem ca ne transformam intr-o persoana diferita.  Cat de interesant este asta?

Accepta “Eu-l” diferit

Adesea ne amintim zilele de ieri cu nostalgie. Uitam ca noua persoana, cea care am devenit, poate fi mai buna decat persoana care eram o data. Experienta schimbarii te-a transformam intr-o noua persoana,  mult mai buna si mai puternica.

Accepta aceasta noua realitate si pretuieste-o. Noi devenim mai puternici, mai inteligenti si mai unici pe masura ce viata continua. De fapt, scopul nostru ar trebui sa fie sa devenim o pesoana diferita de cea de ieri. Nu doriti ca viata voastra sa ramana neschimbata zi de zi. Schimbarea aduce progrese. Viata este ca miscarile universului. Daca se opreste schimbarea si miscarea, ea se opreste. Universul trebuie sa se schimbe in mod constant pentu supravietuirea lui.

Accepta aceasta noua realitate si pretuieste-o. Noi devenim mai puternici, mai inteligenti si mai unici pe masura ce viata continua. De fapt, scopul nostru ar trebui sa fie sa devenim o persoana diferita de cea de ieri. Nu ti-ai dori ca viata ta sa ramana neschimbata zi de zi. Schimbarea aduce progres. Viata este ca miscarea universului. Daca se opreste schimbarea si miscarea, ea se opreste. Universul trebuie sa se schimbe in mod constant pentru supravietuirea sa.

Acelasi lucru este valabil si pentru tine. Daca vei compara astazi cu ziua de ieri si descoperi ca nimic nu s-a schimbat, asta inseamna ca nu ai trait viata la maxim. Viata este schimbare.

Controlul rezultatelor schimbarii

Nu putem schimba trecutul. Viata se schimba si oamenii cresc. Esti diferit astazi. Asta este ceva ce nu poti schimba. Asta inseamna ca ar trebui sa fim idioti si sa lasam viata sa ni se intample? Daca se va intampla, ar trebui sa nu ne intereseze si sa nu luam parte la persoana care devenim? Cu siguranta nu. Trebuie sa fim proactivi in modul in care ne afecteaza aceste schimbari. Constientizarea zilei de ieri ne permite sa controlam exact ceea ce se deosebeste de cine suntem.

Preia initiativa. Ia decizia cu privire la ceea ce se va schimba in viata ta, la tipul de persoana care vei deveni. Ai puterea de a controla daca ieri te transforma intr-o persoana amara, o persoana inteleapta, o persoana fericita sau  o persoana aroganta. Daca-ti amintesti ca toate acele experiente si schimbari sunt necesare pentru cresterea ta,  te poti asigura ca dezvoltarea ta este una sanatoasa.

Invata din ziua de ieri

Deci, asta inseamna ca ar trebui sa uitam ca ziua  de ieri a fost o zi proasta? Absolut nu. O parte din controlul rezultatului implica reflectarea si amintirea zilei de ieri. Ce ai invatat? Cum te-ai schimbat?

Nu te uita inapoi la viata ta cu regret sau tristete, cel putin nu pentru prea mult timp. Aceste emotii sunt naturale si valabile, dar nu poti trai in trecut si sa traiesti o viata sanatoasa in acelasi timp. Accepta ca nu poti sa fii cel de ieri. Transforma acele emotii intr-o experienta de invatare. Voi fi primul care recunoaste ca acest lucru este mai usor de zis, decat de facut.

Cum poti sa inveti din ziua de ieri fara sa traiesti in trecut? Incercand sa apreciezi momentele vietii tale pentru ceea ce sunt: motivul pentru care esti o persoana diferita. Ieri este motivul pentru realitatea ta actuala si cine esti astazi.

Sursa