Acasă Stirile zilei Social Dezvaluiri din mafia transplantelor de organe… La cine ar fi trebuit sa...

Dezvaluiri din mafia transplantelor de organe… La cine ar fi trebuit sa ajunga rinichiul actorului Alexandru Arsinel?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Medicul chirurg retinut pentru mai multe infractiuni financiare, Mihai Lucan este acuzat de deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care timp de 14 ani a facut mai multe plangeri penale impotriva doctorului, de trafic de organe in care ar fi fost implicat chirurgul.

Fost colaborator al lui Lucan si actualmente deputat in Parlamentul Romaniei, Emanuel Ungureanu spune ca Mihai Lucan ar fi creat o adevarata structura mafiota in jurul propriei persoane, menita sa-l protejeze. Asta in timp ce transplanturile ar fi fost facute dupa propria lista de asteptare, si nu dupa Registrul National.
Emanuel Ungureanu s-a angajat in 2002 la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal din Cluj ca asistent social. A lucrat aproape un an acolo. Una dintre atributiile sale era convingerea familiilor pacientilor aflati in moarte cerebrala sa doneze organele. Ungureanu spune ca atunci a descoperit ca medicul Mihai Lucan favoriza pacienti straini.

„Ca sa chemi un strain trebuia sa fie ceea ce se numeste tipizat. Avea sangele unor straini, o lista paralela cu pacienti veniti din strainatate. Se faceau acte notariale in care se spunea ca respectivul primeste rinichi de la un roman sarac benevol si tranzactia se facea pe modelul win-win. Acei straini erau deplasati cu masina institului, cu o Dacie break de culoare alba, soferul stie”, spune Emanuel Ungureanu, deputat USR.

„Stiu si asistente medicale care erau chemate in weekend pentru aceste cazuri speciale. Sumele vehiculate de asistenta sefa de atunci. Si se pornea de la un 20, 30 de mii de marci cand erau marci si apoi 30, 40 de mii de euro. Dar aceasta afacere s-a oprit undeva in 2005, 2006”, adauga el.

Emanuel Ungureanu spune ca nu doar strainii erau avantajati, ci si persoanele care puteau sa-i ofere o oarecare protectie medicului. Deputatul USR a depus plangere penala impotriva medicului Mihai Lucan, dupa transplantul la care a fost supus actorul Alexandru Arsinel, scrie digi24.ro.

„Organul trebuia sa ajunga la o fata pe care o cheama Ana Maria Galben, care este din Prundul Bargaului, care a facut intre timp transplant in Spania, era compatibilitate de grupa. Sunt oameni de afaceri care au intrat in fata, sunt politicieni care au facut transplant cu prioritate si care l-au sprijinit in momentele cheie, cand erau probleme imediat era acoperit de aceasta caracatita de tip mafiot”, spune Emanuel Ungureanu.

sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos