Acasă Stirile zilei Stiinta Vitamina E si BETACAROTENUL, ineficiente impotriva cancerului si a bolilor cardiace!

Vitamina E si BETACAROTENUL, ineficiente impotriva cancerului si a bolilor cardiace!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Vitamina E si betacarotenul sunt ineficiente impotriva cancerului si a bolilor cardiace, a descoperit un grup de cercetatori americani.

Acest grup de cercetare, afiliat autoritatilor americane din domeniu, a actualizat un raport din 2003, adaugand vitamina E si betacarotenul pe lista suplimentelor care s-au dovedit deja ineficiente impotriva acestor doua boli, cancerul si bolile cardiace, care fac cele mai mari ravagii in Statele Unite.

Concluziile cercetatorilor americani se bazeaza pe mai multe studii stiintifice, conform carora vitamina E si betacarotenul nu sunt eficiente impotriva combaterii cancerului si afectiunilor inimii, iar in cazul betacarotenului, fac mai mult rau decat bine.

„Nu exista niciun avantaj al administrarii de vitamina E, iar betacarotenul poate fi nociv deoarece creste riscul de cancer pulmonar la persoanele expuse acestui risc”, a afirmat copresedintele echipei de cercetare, Michael LeFevre.

In ciuda avertismentelor regulate asupra efectelor nedovedite ale vitaminelor, numeroase persoane continua sa ia suplimente cu vitamine. De asemenea, in perioada 2007 si 2010, jumatate dintre americani au luat cel putin o data suplimente cu vitamine.

Uneori, femeile insarcinate sunt sfatuite sa ia suplimente care contin acid folic, iar persoanele in varsta, expuse fracturilor, sunt sfatuite sa ia vitamina D pentru intarirea oaselor.

Echipa de cercetare recomanda, insa, o dieta echilibrata, din care sa faca parte fructe, legume, cereale integrale, lactate partial degresate si peste.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos