Acasă World INALTA TRADARE: Seful fortelor navale ucrainene a trecut de partea RUSILOR impreuna...

INALTA TRADARE: Seful fortelor navale ucrainene a trecut de partea RUSILOR impreuna cu o parte a flotei

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Crimeea si-a creat propriile forte navale, potrivit Interfax – Ucraina, care il citeaza pe premierul regiunii autonome, liderul formatiunii politice Unitatea Rusa, Serghei Aksenov. Noua flota din Crimeea este comandata de amiralul Denis Berezovski, fostul comandant al Marinei Ucrainene, care a jurat credinta „poporului din Crimeea”. Amiralul a refuzat astfel sa urmeze ordinele venite de la Kiev, trecand de partea rebelilor cu o parte din navele de razboi a Ucrainei.

Serghei Aksenov a emis un ordin in atentia tuturor militarilor ai Marinei ucrainene care se afla pe teritoriul orasului Sevastopol (Crimeea) prin care le cere sa ignore orice decizii, ordine si instructiuni ale „autoritatilor autoproclamate si oficiali din Ucraina”. Aksenov a ordonat „sa nu se utilizeze armele din dotare decat in urma instructiunilor sale speciale”.

Procuratura Generala de la Kiev a deschis un dosar penal împotriva amiralului fugar Berezovski pentru inalta tradare.

Flota Marinei Ucrainei are in prezent 17 nave de razboi, inclusiv  fregata Getman Sahaidachny – nava amiral a flotei care mai contine aproximativ 20 de nave si barci de asistenta si circa 30 de avioane si elicoptere.

Nu se stie cate din navele de razboi au trecut de partea rebelilor din Crimeea. O parte a marinei ucrainene a plecat duminica spre Odesa si Mariupol. Mass media a precizat ca printre navele plecate se numara si fregata Getman Sahaidachny.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos