Acasă Politic Viitorul Romaniei este ascuns in retragerea lui Crin Antonescu!

Viitorul Romaniei este ascuns in retragerea lui Crin Antonescu!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Viitorul Romaniei pare fi ascuns in retragerea unui nume mare din politica romaneasca, Crin Antonescu!

Unul dintre marile mistere ale politicii ultimilor ani nu doar ca nu se limpezeste cu trecerea timpului, ci, dimpotriva, pare ca devine tot mai amplu, e vorba de decaderea unui nume de prim rang, Crin Antonescu. Analizat individual, e greu de inteles gestul fostului lider al PNL si al Senatului, totodata candidat prezidential al USL, de face un pas inapoi, apoi altul, si altul, pina spre zero absolut. Cuplat, insa, cu alt mister, cel al ridicarii lui Klaus Iohannis, s-ar putea ca lucrurile sa se lege si sa se contureze oarece explicatii. Unele terifiante, am spune.

Sa recapitulam, pe scurt. Pina nu demult un produs de top al politicii, Crin Antonescu era sef al PNL, copresedinte al aliantei care a zdrobit adversarii in alegeri, presedinte al Senatului, chiar presedinte interimar al Romaniei, o scurta perioada. Inca tinar, ca politician, inteligent, orator desavirsit, Crin era creditat de multi drept un potential succesor al lui Basescu. E realist sa spunem ca interesele sale s-au ciocnit la un moment dat cu cele ale PSD, lucru care i-a afectat parcursul politic. A urmat retragerea din USL, de la sefia Senatului, pierderea sefiei PNL, a candidaturii prezidentiale, retagerea din fruntea comisiei pentru Constitutie, disparitia efectiva, in mare masura, din viata publica, si, mai nou, anuntul abandonarii definitive a politicii, anul viitor. Totul in mai putin de 14-15 luni.

O prabusire halucinanta, totusi, care nu poate fi explicata doar prin dorinta PSD de a avea propriul prezidentiabil.

Practic, nu exista lider politic de anvergura care sa fi inregistrat, dupa revolutie, o mai mare cadere intr-un ragaz atit de scurt.

Ca si cum asta nu era de ajuns, in paralel cu decaderea lui Crin, un politician pe care il recomandau multe, s-a inregistrat ascensiunea stranie a lui Iohannis, un pseudo-politician pe care nu prea
il recomanda nimic, cel putin nu pentru politica mare.

Exista vreo legatura, fie si indirecta, intre cele doua evenimente?

Desigur, e evident ca Antonescu i-a facut loc lui Iohannis, manevra fara de care ascensiunea acestuia nu ar fi fost posibila, dar tot nu se explica completa anihilare a lui Crin ca om politic.

Sa abandonezi pina si functii la care nu ti-a cerut nimeni, in virtutea niciunui principiu, sa renunti, si sa ajungi sa vorbesti ca un pensionar la doar 55 de ani, iata o ciudatenie maxima. Crin nu doar ca iese din schema exact cind, in politica, incepi de fapt marea ascensiune, dar pare si profund resemnat cu gindul, mai ceva decit ciobanul din Miorita. Si nu se intrevede vreo implicare in vreun alt domeniu greu – dupa modelul, sa zicem, al trecerii lui Bogdan Olteanu (alta retragere misterioasa) de la politica la finante – nu se aude de vreo sinecura, de afaceri samd, cel mult de revenirea la catedra, ca profesor. Asta, dupa 25 de ani de politica!