Acasă Stirile zilei VIDEO: Polul Sud poate fi explorat in 360 de grade din fata...

VIDEO: Polul Sud poate fi explorat in 360 de grade din fata computerului, gratie Google StreetView

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

In iarna anului 1913, exploratorul polar Ernest Shackleton a lansat urmatorul anunt intr-un ziar britanic:

„Caut oameni pentru o calatorie periculoasa. Salarii mici, frig teribil, ore lungi petrecute in intuneric total. Intoarcerea acasa, incerta. Onoare si recunoastere in cazul succesului.”

Anuntul se referea la o expeditie spre Polul Sud ce se anunta a fi extrem de dificila. Din aceasta saptamana, insa, nu mai este nevoie de a calatori fizic pana in Antarctica pentru a explora acest taram indepartat.

Incepand de astazi, Google ofera tuturor persoanelor ce pot accesa Internetul sansa de a explora Polul Sud in 3D, cu ajutorul StreetView. Compania americana ofera tururi in 360 de grade in jurul celor mai importante situri aflate in Antarctica.

Exploratorii virtuali pot calatori in jurul markerului si a steagurilor ce inconjoara Polul Sud, pot investiga cabana in care s-a adapostit Ernest Shackleton sau pot vizita o colonie de pinguini.

„Cu aceasta tehnologie, copiii din Bangalore, India, pot numara pinguinii de pe insula Snow Hill, iar geologii din Georgia pot investiga straturile de sedimente, toate acestea fara a parasi confortul propriului birou”

au explicat reprezentantii Google.

Printre siturile faimoase pe care le puteti explora virtual in Antarctica se numara the Telescopul de la Polul Sud, Cabana lui Shackleton, Cabana lui Scott, Colonia de pinguini Adélie din Cape Royds si, nu in cele din urma, Polul Sud.