Acasă Sanatate Zmeura te ajuta sa slabesti. Afla cum!

Zmeura te ajuta sa slabesti. Afla cum!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Studiile recente arata ca un compus din zmeura cunoscut sub numele de ketona ajuta la arderea grasimilor in mod eficient.

Descompune celulele de grasime

Acest compus are o actiune lipolitica, ceea ce duce la eliminarea depozitelor de grasime din organism, contribuind astfel la scaderea in greutate.

In cadrul unei cercetari, oamenii de stiinta au hranit soareci de laborator cu alimente bogate in calorii, dar le-a fost administrat si ketona, pe o perioada de 10 saptamani.

La sfarsitul perioadei de monitorizare, cercetatorii au observat in cazul soarecilor care au luat ketona ca procentul de grasime din ficat si de pe abdomen a scazut in mod considerabil.

De asemenea, ketona are rolul de creste nivelul de norepinefrina, un hormon care induce lipoliza, cu alte cuvinte descompunerea celulelor de grasime.

Controleaza apetitul

In plus, nivelul ridicat de ketona din organism stimuleaza productia de adinopectina, un hormon care este responsabil de controlul apetitului si al nivelului de grasimi.

Nu in ultimul rand, specialistii sunt de parere ca un consum ridicat de zmeura stimuleaza metabolismul, intr-o maniera asemnanatoare capsaicinei, substanta activa din ardeiul iute.

Acest lucru a fost dovedit in cadrul unei cercetari, ale carei rezultate arata ca zmeura, prin compusul sau, activeaza termogeneza grasimii brune, grabind procesul de ardere a caloriilor.

Astfel, zmeura previne obezitatea, fiind si un bun adjuvant in tratarea acestei afectiuni.