Acasă Stirile zilei Video documentar FLIGHT447: 20 de concluzii despre cauza prabusirii avionului Air France...

Video documentar FLIGHT447: 20 de concluzii despre cauza prabusirii avionului Air France in iunie 2009! Raportul va fi prezentat familiilor!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Raportul expertilor judiciari francezi cu privire la accidentul zborului Rio-Paris al Air France in 2009, cunoscut sub denumirea FLIGHT447, concluzioneaza ca o combinatie de erori umane si defectiuni tehnice au fost cauza, a dezvaluit o sursa apropiata anchetei. Aceasta sursa a putut consulta raportul care va fi prezentat la 10 iulie familiilor, la trei ani dupa una dintre cele mai grave catastrofe ale aviatiei franceze.

Accidentul unui Airbus A330 al companiei franceze care s-a prabusit la 1 iunie 2009 in Oceanul Atlantic in largul Braziliei, s-a soldat cu moartea a 228 de pasageri si membri ai echipajului.

Concluziile mentioneaza o pierdere de date din cauza inghetarii sondelor Pitot, o procedura de urgenta neadaptata la acest caz, insa si absenta unei raspuns adecvat al echipajului sau lipsa de monitorizare a unor incidente inca din 2004, a precizat aceasta sursa.

Aceasta sursa a putut consulta raportul care va fi prezentat la 10 iulie familiilor, la trei ani dupa una dintre cele mai grave catastrofe ale aviatiei franceze. Accidentul unui Airbus A330 al companiei franceze care s-a prabusit la 1 iunie 2009 in Oceanul Atlantic in largul Braziliei, s-a soldat cu moartea a 228 de pasageri si membri ai echipajului.

Concluziile mentioneaza o pierdere de date din cauza inghetarii sondelor Pitot, o procedura de urgenta neadaptata la acest caz, insa si absenta unei raspuns adecvat al echipajului sau lipsa de monitorizare a unor incidente inca din 2004, a precizat aceasta sursa.

 

Cele aproximativ 20 de concluzii incep prin descrierea prabusirii FLIGHT447.

„Picajul a fost initiat de o traiectorie necontrolata care a survenit dupa pierderea datelor de presiune din cauza inghetarii sondelor Pitot, insotita de alarme si de degradarea sistemelor conexe”, conform concluziilor citate de aceasta sursa.

„Deficitul de informatie al echipajului in legatura cu inghetarea sondelor sau a altitudinii a contribuit la efectul de surprindere”, adauga aceasta.

Concluziile mentioneaza de asemenea procedurile de urgenta neadaptate la care s-au adaugat „conditiile de zbor nefavorabile: noapte, turbulente si fara referinte vizuale”.

Expertii evidentiaza si contributia capitanului de zbor care „nu si-a asumat responsabilitatile manageriale” si „a inhibat dorinta de a actiona corespunzator a copilotului”, conform sursei.

Formarea pilotilor este de asemenea reclamata: „Nu exista cerinte speciale complementare la competentele copilotului definite de operator pentru ca acesta sa isi asume functia de comandant de zbor alternativ”.

Modificarile tehnice sunt de asemenea mentionate deoarece nu au fost urmate de o analiza de securitate a avionului, notându-se ca „specificari ale certificarii (CS25) nu s-au modificat in urma incidentelor de pierdere a indicatiilor de viteza incepând cu anul 2004”.

Dezvaluirea acestor concluzii intervine in timp ce Biroul de anchete si analize (BEA), organism public francez care se ocupa de investigatiile in materie de securitate aviatica, va publica joi raportul final al anchetei.

In ancheta judiciara, Air France si Airbus au fost inculpati in februarie 2011 de omor prin imprudenta.