Viceliderul deputatilor liberali Eugen Nicolaescu a anuntat miercuri ca Uniunea Social Liberala va depune, miercuri la pranz, la Birourile permanente ale Parlamentului o cerere de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu.

 

Nicolaescu a adaugat ca este posibil ca joi sa aiba loc un plen reunit al Camerelor Parlamentului in care sa fie citita cererea privind suspendarea lui Traian Basescu si la care sa fie invitat si seful statului

 

Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentuluiau fost convocate pentru ora 13.00, la Senat, urmand sa fie depuse documentele pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu.

„In acest moment gruprurile parlamentare au adunat toate sesizarile pe care noi le consideram importante sa le punem intr-un document pe care sa-l inaintam presedintilor celor doua Camere prin care sa solicitam o sedinta extraordinara a Camerelor reunite sa-l suspendam pe presedintele Romaniei”, a declarat Eugen Nicolaescu.

El a spus ca spera ca cererea de suspendare din functia a sefului statului sa fie depusa la Birourile Permanente in circa o ora.

 

 

Nicolaescu a spus ca principalele acuzatii aduse sefului statului vor fi aflate de catre presa in momentul in care cererea de suspendare va fi depusa.

Liberalul a spus ca dupa depunerea cererii Birourile Permanente vor stabili calendarul constitutional privind procedura de suspendare a sefului statului.

Nicolaescu a spus ca la documentul de suspendare au lucrat „foarte multi colegi din USL”.

El a mai aratat ca dupa depunerea cererii de suspendare la Birourile Reunite, acestea trebuie sa convoace o sesiune extraordinara, sa stabileasca ordinea de zi, urmand ca in ziua in care plenurile reunite se vor intruni pentru citirea sesizarii sa fie invitat si presedintele Traian Basescu pentru a da explicatiile necesare.

El a adaugat ca, in functie de discutiile din plenul reunit, daca se va considera ca textul este suficient, acesta va pleca catre Curtea Constitutionala, iar daca se va considera ca este insuficient, se va forma o comisie de ancheta, asa cum prevede Constitutia, aceasta urmand sa lucreze o perioada de timp pentru a elabora un raport final care sa fie citit in Parlament.

Nicolaescu a spus ca ulterior se va astepta raspunsul Curtii, care este consultativ, iar apoi se va reuni din nou plenul comun, care va dezbate si va vota suspendarea sefului statului.

El a spus ca in acest moment cererea de suspendare are circa 15 pagini.

 

1 COMENTARIU

  1. Basescu are o mare problema si anume viatza de dupa putere….Acesta si nimic altceva il face sa se tina de functia sa in capu’statului ca inecatu’ de colac si sa arunce in joc orice tertip,chiar si cele mai nesimtite,dar care l-ar mai putea salva….Este sentimentul de autoaparare care isi spune cuvantul,pt ca are oroare de ceea ce stie bine ca va urma dupa ce nu va mai fi la butoane…Stie ca vor urma lungi,istovitoare si umilitoare procese in care va trebui sa dea socoteala pt o gramada de abuzuri si furaciuni,procese care il vor duce la puscarie,potrivit precedentului creat de el insusi cu Nastase…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.