Premierul Victor Ponta a declarat ca este dispus sa fie luat de guler si dat afara din biroul de premier pentru ideea de a se facilita printr-o prevedere constitutionala confiscarea masinilor provenite din infractiuni.

Ponta a abordat problema drepturilor de proprietate, care ar putea fi modificate la revizuirea Constitutiei.

“Cred ca trebuie sa avem acele modernizari, upgradari, ale abordarii unor drepturi fundamentale, cum e dreptul de proprietate. Da, eu de exemplu sustin, poate o sa fiti uimiti, ca ideea sechestrarii si confiscarii bunurilor provenite din infractiuni este ceva necesar. Am vazut ieri cata agitatie a provocat o simpla afirmatie a mea ca am putea introduce, dupa o modificare constitutionala, ca sanctiuni confiscarea unor bunuri folosite la savarsirea unor contraventii sau infractiuni”, a spus Ponta.

El a precizat ca “toti apostolii proprietatii” s-ar fi simtit lezati ca vrea sa confiste masina cuiva care merge cu 250 de kilomentri pe ora printr-un sat din Romania.

“Eu cred ca ar fi bine, si sunt dispus sa-mi iau toate… sa fiu luat de guler si dat afara din biroul de prim-ministru atat timp cat cred ca e un lucru bun”, a mai afirmat premierul.

Ponta a sustinut ca dreptul de proprietate “sfant, garantat” nu poate sa impiedice dezvoltarea tarii

Via: Circul Politic

  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.