Acasă Politic Comisia de la Venetia: Propunerile Forumului Constitutional sa fie luate in serios...

Comisia de la Venetia: Propunerile Forumului Constitutional sa fie luate in serios de Parlament!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Thomas Markert, secretarul Comisiei de la Venetia a declarat ca propunerile societatii civile privind modificarea legii fundamentale adunate de Forumul Constitutional trebuie serios luate in considerare de Parlament.

“Comisia de la Venetia a subliniat ca procesul de modificare a Constitutiei trebuie sa includa si societatea civila, trebuie sa fie deschis, bazat pe discutii libere. Forumul Constitutional a organizat peste 40 de intalniri in intreaga tara si aceasta a permis colectarea propunerilor din toate partile societatii romanesti, care vor fi transmise mai tarziu corpurilor politice responsabile”, a afirmat Markert, prezent la conferinta organizata la Palatul Parlamentului de Forumul Constitutional.

Oficialul Comisiei de la Venetia a aratat ca propunerile societatii civile colectate de Forumul Constitutional si discutate in cadrul conferintei de miercuri si joi trebuie apoi “serios luate in considerare in cadrul procesului parlamentar” de elaborare a proiectului de revizuire a Constitutiei.

Markert a amintit ca implicarea Comisiei de la Venetia a fost solicitata de Guvern si de Parlament, iar organismul de experti in drept constitutional al Consiliului Europei a mai fost implicat si in 1991 in elaborarea Constitutiei, iar apoi in 2003 in revizuirea acesteia.

Secretarul Comisiei a subliniat ca aceasta noua modificare a Constitutiei vine dupa criza politica din 2012, in urma careia organismul

Via: Circul Politic

  

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos