Premierul Victor Ponta clarifica situatia Romaniei in privinta crizei imigrantilor. Seful de la Palatul Victoria a subliniat ca Romania trebuie sa fie solidara cu tot ce se intampla in Europa, atat la obligatii, cat si la drepturi, iar tara noastra nu poate primi mai multi refugiati decat are capacitatea.

„Romania trebuie sa fie o tara europeana si sa fie solidara cu tot ce se intampla in Europa. (…) Avem aceleasi obligatii cu celelalte tari si, daca suntem solidari la obligatii, suntem solidari si la drepturi si tocmai tarile care ne cer sa fim solidari sunt tarile care ne-au amanat in Schengen. Nu putem primi in niciun caz pe termen scurt mai multi refugiati pe cat avem in acest moment capacitatea. In acest moment, capacitatea Romaniei este de 1.500 de locuri. (…) Impreuna cu toate tarile europene trebuie sa ne gandim cum sa facem sa oprim cauza, nu efectul pentru ca noi acum lucram la efect”, a declarat Ponta la sediul central al PSD, conform Agerpres.

Primii imigranti pe care Romania s-a angajat sa-i primeasca la cererea Uniunii Europene vor sosi in tara in luna noiembrie, conform consilierului pe politici europene al presedintelui Klaus Iohannis, Leonard Orban.

In total, in România vor ajunge putin peste 1.700 de refugiati, insa ei vor sosi treptat in cele sase centre de primire disponibile si vor fi verificati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.