Incepand cu data de 31 august 2015, Banca Nationala a Romaniei a lansat in circuitul numismatic o moneda din argint dedicata implinirii a 100 de ani de la constituirea Corpului de Aviatie Roman.

Aversul monedei prezinta doua avioane de epoca, respectiv un aparat de tip Farman si unul de tip Blériot, valoarea nominala „10 LEI”, stema Romaniei, inscriptia „ROMANIA” si anul de emisiune „2015”, anunta un comunicat al BNR.

Reversul monedei reda un grup de militari ai Corpului de Aviatie Roman din perioada urmatoare constituirii acestuia, insigna de pilot militar instituita in 1915, inscriptiile „CONSTITUIREA CORPULUI DE AVIATIE ROMAN”, „100 ANI” si „1915”, anul evenimentului aniversat.

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza.

Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 310,00 lei.

Monedele din argint dedicate implinirii a 100 de ani de la constituirea Corpului de Aviatie Roman au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Caracteristicile monedei sunt urmatoarele:

   Valoare nominala: 10 lei

Metal: argint

Titlu: 999‰

Forma: rotunda

Diametru: 37 mm

Greutate: 31,103 g

Calitate: proof

Cant: zimtatmoneda_opt.png

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.