Acasă Stirile zilei Victor Costache, dat afara din Guvern dupa ce a anuntat testarea tuturor...

Victor Costache, dat afara din Guvern dupa ce a anuntat testarea tuturor bucurestenilor. Noul ministru al Sanatatii, Nelu Tataru

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Victor Costache, ministrul Sanatatii, si-a dat demisia joi dimineata, dupa ce aseara a anuntat la mai multe posturi de televiziune planul testarii tuturor bucurestenilor pentru coronavirus. Premierul Ludovic Orban a anuntat joi dimineata ca il propune pentru functie pe secretarul de stat Nelu Tataru, care se afla la Suceava si a fost chemat la Bucuresti de urgenta.

Potrivit surselor Digi24.ro, lui Victor Costache i-a fost ceruta demisia.

Surse din conducerea PNL au spus pentru Digi24.ro ca ministrul sanatatii si Ludovic Orban au avut aseara o discutie aprinsa pe tema lipsei de echipamente din spitale si a haosului organizatoric, insa premierul a fost furios mai ales din cauza anuntului privind testarea bucurestenilor, anuntata, se pare, de ministrul Costache fara sa aiba acoperire logistica.

Sursele citate sustin ca lui Victor Costache i s-a cerut sa iasa public ca sa prezinte scuze cu privire la acest anunt. De asemenea, el ar fi vrut sa demisioneze inca de luni, de la izbucnirea scandalului privind situatia dezastruoasa din spitale, mai spun aceste surse.

Ludovic Orban a anuntat intr-o declaratie de presa ca a luat act de demisia lui Costache: „Am luat act de aceasta demisie, ii voi transmite presedintelui Iohannis aceasta demisie. Aproape 5 luni de zile Victor Costache a facut parte din guvernul pe care il conduc si impreuna am luat o serie de decizii importante”.

„Regret demisia, pe de alta parte o inteleg si ii multumesc. ii voi propune domnului Presedinte pentru functia de ministru pe domnul secretar de stat Nelu Tataru. Voi continua sa intaresc echipa de la ministerul Sanatatii. Avem prioritate zero achizitia de echipamente pentru spitale, pentru a proteja angajatii”, a spus Orban.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos