Acasă Stirile zilei Atentie, romani! Declaratiile care trebuie completate de oricine care iese din casa...

Atentie, romani! Declaratiile care trebuie completate de oricine care iese din casa au fost modificate! Vezi noile formulare

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Autoritatile au modificat cele doua formulare care trebuie completate la parasirea domiciliului, cea pe propria raspundere si cea pentru angajator.

“Va semnalam actualizarea MODELULUI declaratiei pe proprie raspundere, accesibil pe pagina https://stirioficiale.ro/, care a fost simplificat in privinta datelor care necesita a fi completate.

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop in campurile predefinite, in formatul PDF, necesitand ulterior tiparirea si semnatura olografa a titularului”, arata Guvernul.

Autoritatile mai anunta ca nu sustin nicio platforma electronica care ar putea fi folosita pentru aceste declaratii.

“De asemenea, documentul poate fi tiparit si completat olograf („de mana”) in campurile predefinite, necesitand totodata semnatura olografa a titularului. Totodata, reamintim faptul ca declaratia pe proprie raspundere poate fi redactata integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declaratiei pe proprie raspundere pus la dispozitie. Precizam faptul ca orice alte initiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declaratiilor pe proprie raspundere/adeverinte de angajator NU beneficiaza de acordul autoritatilor guvernamentale si nu se realizeaza in colaborare cu acestea. in acest sens, avertizam asupra riscului folosirii, in mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea si folosirea fara drept a datelor personale”, arata Guvernul.

„In privinta prezentarii declaratiei pe proprie raspundere/adeverintei eliberata de angajator personalului abilitat sa verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanta Militara 3/2020), precizam ca aceasta se va realiza in sensul prezentarii fotografiei documentului mentionat, pe care trebuie sa figureze semnatura olografa a titularului (declaratia pe proprie raspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverinta angajator). Persoana va prezenta declaratia pe proprie raspundere/adeverinta de la angajator impreuna cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia”, mai arata Guvernul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos