Acasă Stirile zilei Justitia Vicepremierul Gabriel Oprea, vizat de o ancheta a DNA!

Vicepremierul Gabriel Oprea, vizat de o ancheta a DNA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Vicepremierul Gabriel Oprea este vizat de o ancheta DNA, dupa ce fostul sef al Directiei Medicale din cadrul Ministerului Apararii Nationale (MapN), Ioan Sirbu a sesizat Directia Nationala Anticoruptie cu privire la un abuz in serviciu.

„Urmare la sesizarea nr.7367 din 15.07.2014 depusa de catre mine – in calitate de sef al Directiei Medicale a Ministerului Apararii Nationale si inregistrata in institutia dumneavoastra la nr. 9440 din 15.07.2014, va fac cunoscut ca ma consider avertizor de buna credinta si va solicit sa dispuneti luarea masurilor instituite prin Legea nr. 571 din 14.12 2004 privind protectia personalului din autoritatile publice si din alte unitati care semnaleaza incalcari ale legii, precum si alte acte normative in vigoare”, precizeaza Ioan Sirbu in documentul transmis catre procurorul sef al DNA.

Ioan Sirbu sustine ca vicepremierul Gabriel Oprea, prin actualul ministru al Apararii, Mircea Dusa, a demarat asupra sa si a Directiei Medicale o serie de presiuni cu scopul de a-l intimida, explicand ca exista o legatura de cazualitate directa intre sesizarea nr. A 7367 din 15.07.2014 si “misiunea de control” ordonata de catre ministrul Apararii Nationale.

Fostul sef al Directiei Medicale a MapN atrage atentia ca perioada controlata se refera exclusiv la ultimele 7 luni, care coincide cu momentul de cand a preluat comanda Directiei medicale.

„In acest sens, supun atentiei faptul ca am convingerea ca exista o legatura de cazualitate directa intre sesizarea nr. A 7367 din 15.07.2014 depusa la institutia pe care cu onoare o conduceti si “misiunea de control” ordonata de catre ministrul Apararii Nationale pe nota raport nr. A 3287 din 25.08.2014 a sefului Directiei audit intern (in anexa).

Dupa cum se poate observa din studiul notei raport nr. A 3287 din 25.08.2014, ministrul Apararii Nationale a ordonat verbal la data de 25.08.2014 sefului Directiei audit intern a Ministerului Apararii Nationale sa execute o misiune de control la Directia medicala, fapt ce a fost consemnat in respectivul document la nr. crt. 2 “Baza”lit. c) in care se mentioneaza in mod explicit urmatoarele: ‚ordinul dumneavoastra verbal din data de 25.08.2014’. Perioada controlata se refera exclusiv la ultimele 7 luni, care coincide cu momentul de cand am preluat comanda Directiei medicale”.

Ioan Sirbu mai subliniaza faptul ca “misiunea de control”ordonata de catre ministrul Apararii Nationale la Directia Medicala nu este una curenta, planificata si consemnata in planul anual de control al MapN, ci „o misiune ordonata ad-hoc, cu scopul evident de intimidare – care ma vizeaza direct”.

Totodata, Ioan Sirbu a sesizat DNA si pentru faptul ca Gabriel Oprea, care a fost ministrul Apararii Nationale in perioada decembrie 2009 – mai 2012, a chemat/rechemat in activitate o serie de persoane care ocupa actualmente diverse functii in cadrul sistemului medical militar, reclamand ca acesta „a uzat si abuzat de functia in care se afla”.

„Va inaintam alaturat o sesizare care priveste modul in care in perioada 23.12.2009 – 15.02.2014 au fost chemate/rechemate in activitate o serie de persoane care ocupa actualmente diverse functii in cadrul sistemului medical militar.
Va supun atentiei faptul ca problemele semnalate in sesizarea anexata au avut la baza rezolutii si actiuni/acte efectuate cu stiinta si intentie, care au fost savarsite de dl. Oprea Gabriel, fost ministru al Apararii Nationale, care a uzat si abuzat de functia in care se afla, context in care va adresez rugamintea de a da curs cercetarii aspectelor mentionate in aceasta”.

Ioan Sirbu a detinut functia de sef al Directiei Medicale din cadrul Ministerului Apararii Nationale in perioadele 15 octombrie 2009 – 4 mai 2010, 20 decembrie 2012 – 7 februarie 2013 si 20 ianuarie – 3 septembrie 2014.

Vezi documentele pe mondonews.ro!