Acasă Stirile zilei Stiinta Un ARHITECT ROMAN sustine ca a gasit numeroase SIMBOLURI MASONICE in acest...

Un ARHITECT ROMAN sustine ca a gasit numeroase SIMBOLURI MASONICE in acest important ORAS din ROMANIA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Valentin Luca, un arhitect roman sustine ca a descoperit numeroase simboluri masonice sau ezoterice intr-un oras important al Romaniei.

Timisoara a fost proiectata ca ”Oras Ideal”, iar planul sau se suprapune perfect peste centura Orionului, in care Castelul Huniade are pozitia stelei Sirius. Este demonstratia pe care o face arhitectul Valentin Luca in al doilea sau volum despre Cetatea Timisoarei. Mai mult, acesta sustine ca a descoperit in planimetria orasului numeroase simboluri masonice sau ezoterice.

Spre deosebire de volumul intai despre Cetatea Timisoarei, aparut in 2008, al doilea volum abordeaza subiectul dintr-o perspectiva inedita.

„Elementele noi, numeroase perspective si informatii in premiera, trateaza felul in care ar fi putut sa arate azi Cetatea Timisoarei, daca nu s-ar fi demolat zidurile, dar si o Teorie a Conspiratiei. Descompunerea geometrica a Cetatii Timisoara m-a ajutat sa descifrez modul in care s-a trasat si am descoperit astfel simbolistici ascunse. Stim deja ca Cetatea Timisoarei era un oras fortificat bastionar avand la baza conceptul de Oras Ideal. Cele trei centre de trasare geometrica corespund Centurii Orionului, constelatie care se suprapune in mod perfect peste planul cetatii: steaua Sirius, cea mai veche din constelatia Cainelui, dar prezenta si in ansamblul Orion, se suprapune exact peste cea mai veche casa din Oras, Castelul Huniade”, explica arhitectul Valentin Luca.

Acesta a mai descoperit in planul orasului o multime de alte simboluri masonice precum dreptunghiul de aur, sectiunea transversala a Marii Piramide, dar si numarul pi.

„De asemenea, simboluri masonice (unele oculte) se regasesc in planimetria orasului: echerul si compasul, dreptunghiul de aur, triunghiul de aur, sectiunea transversala a Marii Piramide, numarul PI, sirul lui Fibbonacci si multe altele. Simbolistica lui Trei – 3 piete, 3 porti, 9 bastioane (3+3+3), Spitalul Militar are 3 curti interioare simbolizand cele 3 piramide”, mai arata Valentin Luca.

Volumul care va avea, „deloc intamplator, fix 221 de pagini”, va aparea in anul 2015, iar autorul se asteapta la sa genereze controverse.

Tanarul arhitect in varsta de 35 de ani a publicat prima carte in 2008, apoi in 2010 a scos de sub tipar volumul despre Orasul ideal, iar in 2011 si-a sustinut doctoratul, realizand primul Tratat de arhitectura militara bastionara din Romania, studiu care priveste, evident, Timisoara.

Sursa: tion.ro