Acasă Stirile zilei Verdict infricosator al unui analist! Putin vrea razboi pentru ca doreste sa...

Verdict infricosator al unui analist! Putin vrea razboi pentru ca doreste sa devina urmatorul Stalin!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

De ce e Putin asa popular

Intrebat daca el crede ca Putin se bucura de sprijinul de 86 la suta dintre rusi, Belkovski a spus ca el crede doar in Dumnezeu. In ceea ce priveste sondajul, analistul spune ca acesta reflecta ceea ce stiu oamenii ca trebuie sa raspunda, pe baza a ceea ce vad in presa de propaganda.

Boris Eltin nu a primit acest tip de sprijin, pentru ca nu avea „propaganda totala”, asa cum o are Putin. Eltin, in ciuda tuturor neajunsurilor sale, a fost un democrat, adauga analistul. Cei care se bazeaza pe propaganda totala, precum Putin, functioneaza in acord cu doctrina pe care o promoveaza: trebuie sa existe un singur dusman si doar un punct de vedere.

Uniunea Sovietica a inceput sa se destrame atunci cand programe precum „Vzgliad” au aparut cu sprijinul lui Mihail Gorbaciov. Atunci a devenit evident ca au existat mai multe puncte de vedere cu privire la multe aspecte si tot atunci a devenit clar ca Statele Unite nu au fost dusmanul Rusiei. Putin isi aminteste bine acest lucru si a actionat in consecinta.

Pluralismul opiniilor – aceasta este asadar marea temere a lui Putin, mai degraba decat izbucnirea unui Maidan in Rusia. Spre deosebire de Ianukovici (fostul presedinte ucrainean – n. red.), Putin nu ar avea nicio retinere in a comanda utilizarea fortei impotriva populatiei. Nici macar nu are nevoie acum sa faca asta. Arma sa este propaganda in masa.

Dar exista un lucru pozitiv, mai scrie analistul rus, care se intoarce la tema abordata la inceputul materialului: moartea lui Stalin.

„Chiar daca Putin nu va trai pentru totdeauna, el are un succesor evident, Dmitri Medvedev. Singura sursa de legitimitate a acestuia ar implica respingerea ‘putinismului’ si in primul rand respingerea unui nou razboi mondial”, adauga Belkovski.

Asta ar fi face orice succesor legitim, la fel cum a fost Hrusciov dupa Stalin, mai noteaza Belkovski.

„Toti suntem muritori, inclusiv Putin”, subliniaza analistul, in finalul articolului.

Sursa: ziare.com

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos