Acasă Stirile zilei Verdict infricosator al unui analist! Putin vrea razboi pentru ca doreste sa...

Verdict infricosator al unui analist! Putin vrea razboi pentru ca doreste sa devina urmatorul Stalin!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Analistul politic rus Stanislav Belkovski sustine ca Vladimir Putin vrea razboi pentru ca doreste sa devina urmatorul Stalin, care a murit acum 62 de ani.

„Scopul lui Putin este a deveni un nou Stalin, insa nu doar pe plan intern, ci in politica internationala, isi doreste un nou razboi si sa imparta lumea cu Vestul”, sustine analistul, citat de EuroMaidan.

Potrivit lui Belkovski, Putin isi doreste „o noua Yalta” si isi doreste sa pice de acord cu Statele Unite si cu Europa – indeosebi Germania – cu privire la „o noua impartire a sferelor de influenta”.

Ucraina, mai spune analistul, este „doar un loc al armelor si un instrument de care Putin se foloseste pentru a-si indeplini aceste scopuri”. Pe tabla de sah a liderului de la Kremlin, Ucraina reprezinta un pion care poate fi oricand sacrificat pentru indeplinirea telului final. Cativa oameni importanti si-au dat deja seama de acest lucru si au inceput sa se teama.

Insa in ciuda sugestiilor ca Putin ar urma pasii lui Stalin, mai degraba la nivel international decat la nivel local, Belkovsky vorbeste, de asemenea, despre modurile in care liderul de la Kremlin copiaza dictatura stalinista, inclusiv prin „rutinizarea persecutiei dusmanilor”, cu ajutorul sistemului judiciar care ii este fidel.

Cat costa o viata

Ca urmare a actiunilor lui Putin, viata umana inRusia „nu valoreaza nimic”, iar o decizie ca inamicii sa fie eliminati este privita din perspectiva „costurilor de lichidare”. Asta inseamna, explica Belkovsky, ca „decizia de a ucide un individ sau de a-l lasa in viata este luata prin compararea costurilor executiei cu daunele pe care victima le face regimului lui Putin”.

Analistul de la Moscova merge mai departe si chiar pune un pret pe viata sa. Acesta spune ca viata sa valoreaza cam 5.000 de dolari. Astfel, orice dauna ar face sistemului rus, care ar trece de aceasta suma, ar fi un argument suficient de puternic incat acolitii lui Putin sa-l ucida. Uciderea lui Nemtov, desigur, ar fi costat mai mult, insa principiul este acelasi.

Moralitatea, adevarul si valorile civilizatiei nu inseamna nimic pentru cei care fac acest gen de calcul. Este vorba despre confortul personal al liderului. Putin ar fi putut participa la inmormantarea lui Nemtov, lucru care l-ar fi pus intr-o lumina favorabila, insa acest lucru i-ar fi putut crea un disconfort psihologic liderului de la Kremlin.

Vezi pe pagina urmatoare de ce este Putin asa de popular >>>

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos