Acasă Stirile zilei UPDATE: Vasile Blaga a fost ales preşedinte al Senatului

UPDATE: Vasile Blaga a fost ales preşedinte al Senatului

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Vasile Blaga a fost ales în funcţia de preşedinte al Senatului cu 69 de voturi „pentru”, transmite agenţia Mediafax citând surse parlamentare. Titus Corlăţean, candidatul susţinut de opoziţie, a fost votat de 63 de senatori.

Pentru alegerea preşedintelui Senatului erau necesare 68 de voturi, adică majoritatea celor 134 de senatori prezenţi.

Votul pentru alegerea noului preşedinte al Senatului a fost secret, pe buletine. La alegeri au participat doar doi candidaţi: Vasile Blaga – susţinut de partidele coaliţiei de guvernare şi Titus Corlăţean – propus de opoziţie.

Vasile Blaga propus la funcţia de preşedinte al Senatului

Potrivit prim-vicepreşedintelui PDL, Sorin Frunzăverde, partidul de guvernământ a decis să îl propună pe Vasile Blaga pentru funcţia de preşedinte al Senatului şi va merge astăzi cu această variantă în coaliţie.

Astăzi am stabilit la nivelul liderilor PDL că varianta pe care o propunem este Vasile Blaga. Cu această variantă mergem în coaliţie,

a declarat Frunzăverde.

Mircea Geoană a fost revocat, miercuri, din funcţia de preşedinte al Senatului, plenul acestei Camere aprobând hotărârea de încetare a mandatului cu 112 voturi „pentru”, 5 abţineri şi 2 voturi „împotrivă”.

Ulterior, Petru Filip (PDL) a fost desemnat preşedinte interimar al Senatului până la alegerea unui nou preşedinte. Astăzi, coaliţia urmează să discute despre desemnarea unui candidat comun la preşedinţia Senatului, în condiţiile în care PDL a susţinut că funcţia trebuie să îi revină cu toate că şi partenerii de coaliţie de la UDMR au posibilitatea de a revendica postul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos