Acasă Stirile zilei Ungaria vrea un acord de siguranţă cu FMI, fără a renunţa la...

Ungaria vrea un acord de siguranţă cu FMI, fără a renunţa la suveranitatea economică

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

După ce anul trecut executivul de la Budapesta a refuzat orice propunere de colaborare cu Fondul Monetar International, ministrul ungar al Economiei, György Matolcsy a declarat că o misiune a FMI efectuează o evaluare a economiei Ungariei pentru acord de cooperare.

Acest acord este văzut mai mult ca o măsură de siguranţă potrivit ministrului de Externe, János Martonyi care subliniază că înţelegerea ar trebui să fie de tip preventiv. Premierul Ungariei,  a ajuns la sfârşitul perioadei de stabilizare financiară şi se află acum în pragul unei etape de creştere.

FMI nu va putea restricţiona suveranitatea economică a Ungariei pe viitor. A venit momentul când trebuie să înregistrăm creştere. Ministrul Economiei a decis că pentru asta avem nevoie de un acord cu FMI. Ungaria s-a aflat într-o situaţie mai gravă decât Grecia la schimbarea guvernului. Aveam nevoie de ajutor, iar FMI ne spunea ce să facem. Acum am vrea să ajungem la un acord de asigurare cu FMI. Nu vrem să renunţăm la libertatea deciziilor; nimeni nu poate limita suveranitatea economică a Ungariei în viitor.

afirmat Viktor Orban (foto).

FMI a anunţat ieri că Fondul nu a primit o cerere pentru un nou acord din partea Ungariei. O misiune a fondului se află în prezent la Budapesta pentru o evaluare obişnuită a economiei Ungariei, periodică în toate statele membre.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos