Acasă Sanatate Vaccinul romanesc anti-COVID a starnit interesul britanicilor! Anuntul facut de ambasadorul Andrew...

Vaccinul romanesc anti-COVID a starnit interesul britanicilor! Anuntul facut de ambasadorul Andrew Noble

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ambasadorul Regatului Unit la Bucuresti, Andrew Noble, a avut o conversatie telefonica cu profesorul Virgil Paunescu, directorul Centrului de Terapii Genice si Celulare, Oncogen, centru care se ocupa de dezvoltarea unui vaccin pentru combaterea COVID-19, anunta ambasada britanica. Ambasadorul si-a oferit sprijinul efortului romanesc de a gasi un vaccin impotriva COVID-19.

„Stim ca incercarea de a gasi un vaccin impotriva COVID-19 inseamna trecerea prin multe provocari, dar ea trebuie sa fie un efort de colaborare care sa includa guverne, sectorul farmaceutic si comunitatea stiintifica din toata lumea. in acest context, guvernul britanic a oferit 388 de milioane de lire sterline pentru dezvoltarea vaccinului, testelor si tratamentelor, iar pe 4 mai a gazduit Conferinta Globala pentru Angajamente impotriva Coronavirusului, la care guvernele lumii s-au angajat sa ofere 6,5 miliarde de lire sterline”, se arata in comunicatul ambasadei.

Ambasadorul britanic s-a oferit sa faca legatura intre cercetatorii romani si cei britanici pentru ca acestia sa isi poata discuta si prezenta descoperirile unii celorlalti.

„Pentru Romania trebuie sa fie o mandrie faptul ca a inceput dezvoltarea unui vaccin, aceasta cercetare contribuind la cunoasterea mai buna a virusului in lumea academica. Finantarea adecvata a cercetarii in domeniul vaccinului si distribuirea in comunitatea stiintifica a descoperirilor este singurul mod sigur prin care putem invinge acest virus”, se mai arata in comunicatul ambasadei.