Acasă Politic Nelu Tataru: Cadrele medicale care intra in contact cu pacienti COVID-19 nu...

Nelu Tataru: Cadrele medicale care intra in contact cu pacienti COVID-19 nu au primit sporul de 2.500 de lei. Niciun spital nu a trimis lista

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cadrele medicale nu au primit nici acum bonificatia promisa de presedinte si Guvern celor care intra in contact cu pacienti infectati cu noul coronavirus, a precizat ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, la Europa FM. Ministrul sustine ca motivul pentru care medicii nu au primit cei 2.500 de lei este ca spitalele nu au trimis numele celor care se califica pentru plata bonificatiei. Nici macar pentru luna martie.

„Asteptam nominal listele prezentate de conducatorii unitatilor sanitare. N-am primit de la niciun spital. Asteptam sa se faca nominalizarea. inca sunt discutii la aceste spitale, care sunt persoanele. Noi am creat un cadru legislativ prin care sa putem plati, bonifica, acesti oameni care au lucrat. Mai ramane sa stim si care sunt acesti oameni. N-avem la nivel central de unde sa stim”, a declarat Nelu Tataru.

Intrebat daca nu il sacaie aceasta intarziere a managerilor de spitale in a prezenta lista cu cei care in luna martie au avut pacienti cu noul coronavirus, ministrul a raspuns: „Tocmai, faptul pentru care am cerut prelungirea coordonarii de catre Ministerul Sanatatii a spitalelor din administratiile publice locale arata faptul ca ne sacaie, asa cum ati spus si dumneavoastra, fiindca trebuie facuta ordine si la nivelul spitalelor. Cat vom avea management pus pe alte criterii decat cele medicale sau manageriale, vom avea aceste situatii”.

Ministrul spune ca unii angajati au reclamat la minister intarzierea platilor sau includerea pe liste a unor persoane care nu ar avea, in mod normal, acest drept. Banii au fost promisi de presedintele Klaus Iohannis la mijlocul lunii martie, cand cadre medicale din cateva spitale amenintau cu demisia.

Ministrul Sanatatii spune ca a luat in calcul plati pentru 75 de mii de oameni si conteaza pe 120 de milioane de euro bani europeni.