Cap Limpede

Sanatate

Atentie, romani! 10% dintre cei care au murit de COVID-19 in Romania nu sufereau de alte boli inainte de infectare!

89,3% dintre persoanele infectate cu noul coronavirus care au murit aveau cel putin o comorbiditate, potrivit unui raport al Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica, conform Agerpres.

Conform sursei citate, in saptamana 4 – 10 mai, 37,5% din totalul cazurilor de infectare cu noul coronavirus s-au inregistrat in judetele Neamt, Suceava, Bacau si Galati si in Bucuresti. Totodata, 38% din totalul deceselor au fost inregistrate in judetele Galati, Sibiu, Suceava si Mures si in Bucuresti.

Acelasi raport arata ca unul din sapte cazuri de infectare a fost inregistrat la personal medical. Potrivit sursei citate, 76,6% din decese au fost la persoane peste 60 ani si 60,8% din decese au fost la barbati.

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-105558").on("click", function(){ $(".com-click-id-105558").show(); $(".disqus-thread-105558").show(); $(".com-but-105558").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});