Acasă Stirile zilei Bani UniCredit finanţează cu 13,4 milioane euro construcţia primei clădiri de birouri din...

UniCredit finanţează cu 13,4 milioane euro construcţia primei clădiri de birouri din AFI Business Park

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

AFI Europe, membră a companiei AFI Group, a primit o finanţare în valoare de 13,4 milioane de euro de la UniCredit Bank Austria pentru dezvoltarea primei clădiri de birouri din cele cinci imobile incluse în cadrul proiectului AFI Business Park Cotroceni de lângă mall-ul din Bulevardul Vasile Milea.

AFI Business 1 este prima clădire de clasă A din cadrul AFI Business Park Cotroceni, care la finalizare va include cinci clădiri cu o suprafaţă totală închiriabilă de circa 70.000 metri pătraţi.

Suntem plăcut impresionaţi de receptivitatea reprezentanţilor băncii şi deschiderea lor de a aproba această finanţare având în vedere condiţiile actuale din piaţă. Semnarea acordului de finanţare garantează finalizarea cu succes de către AFI Europe a primei faze a proiectului AFI Business Park Cotroceni”, a declarat, într-un comunicat, David Hay, directorul executiv al AFI Europe România.

Construcţia primei clădiri din complex a început anul trecut, iar finalizarea este programată pentru luna august.

„Suntem convinşi că proiectul de birouri va fi unul de succes şi vom avea din nou ocazia de a coopera în ceea ce priveşte finanţarea următoarelor etape din dezvoltarea AFI Business Park Cotroceni din Bucureşti”, a declarat Anton Hoeller, director of international real estate finance UniCredit Bank Austria.

Parcul de birouri AFI Business Park Cotroceni se va afla în directă legătură cu mall-ul AFI Palace Cotroceni, angajaţii clădirilor de birouri având astfel acces la toate facilităţile centrului comercial.

AFI Business 1, prima fază a proiectului, va avea o suprafaţă construită de aproape 14.000 metri pătraţi din care suprafaţa închiriabilă va fi de aproximativ 11.000 de metri pătraţi distribuţi pe 10 etaje la suprafaţă şi două etaje subterane şi va dispune de 185 de locuri de parcare pentru angajaţi.

AFI Europe este activă în dezvoltarea de proiecte şi investiţii în Europa Centrală şi de Est din 1997. Compania dezvoltă şi administrează în prezent proiecte imobiliare în România, Cehia, Serbia, Polonia, Bulgaria, Germania şi Letonia.

În România, dezvoltatorul a intrat în anul 2005, primul proiect realizat fiind mall-ul AFI Palace Cotroceni.

Compania va mai dezvolta în perioada 2012-2013 alte trei proiecte, respectiv mall-ul AFI Palace Ploieşti, parcul de retail AFI Palace Arad şi centrul comercial AFI Palace B.NOI.

sursa: Mediafax