Acasă Politic Ungureanu: Acuzaţiile lui Ponta la adresa Guvernului denotă lipsă de responsabilitate şi...

Ungureanu: Acuzaţiile lui Ponta la adresa Guvernului denotă lipsă de responsabilitate şi ipocrizie.

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Acuzaţiile lansate la adresa Guvernului de preşedintele PSD, Victor Ponta, denotă o lipsă de responsabilitate a propriilor cuvinte, fapt criticabil pentru „un politician în formare”, dar şi ipocrizie, a declarat, luni seara, premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

Declaraţiile premierului la Realitatea TV:

– Ca prim-ministru am mulţumirea de a avea un partener onest şi deschis în preşedintele României. Toate aceste lucruri îi fac preşedintelui un profil de om foarte interesant.

Despre salarii şi CAS: Nu am dat un termen pentru scăderea CAS. Privim lucrurile cu răbdare, cu înţelegere, nu mergem mai departe dacă nu ne ţin forţele. Nimeni nu a ieşit să spună că va da de mâine, nimeni nu se joacă cu promisiuni. Eu nu sunt condiţionat de alegerile din iunie

– PDL e un partener foarte bun, eu nu am ce să reproşez PDL. M-aş bucura să spun acelaşi lucru şi despre celelalte două partide, mai ales că din unul provin eu, PNL. Se poate face bună guvernare în România, fără comisioane, fără mâini băgate în buzunarele statului, se poate recâştiga încrederea cetăţenilor

Despre moţiunea de cenzură pregătită pentru UMF: Moţiunea pregătită de către opoziţie pentru decizia Guvernului de a înfiinţa linii maghiare la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş este una împotriva legii şi chiar a cadrelor didactice din această universitate. Actul normativ susţine principiul multiculturalismului.

– Mesaj către Ponta: Apropo de Cupru Min şi de vânzări, domnul Ponta are norocul de a avea în preajma domniei sale, la distanţe mai mici sau mai mari, doi foşti prim-miniştri, Adrian Năstase şi Călin Popescu Tăriceanu. Domnue, nu costă nimic să iei un sfat bun dintr-o parte şi dintr-alta, dacă tot ne pregătim, undeva într-un viitor, să administrăm nişte probleme, măcar să citim un pic.

Înapoi la şcoală, ca să nu mai facem greşeli, pentru că nu este bine ca oameni tineri, care au conştiinţă, să amestece Holocaustul, să nu ne vindem ţara..Asta cu Holocaustul nu este în cazul domnului preşedinte Ponta, dar mă refer la o generaţie care, din când în când, are greşeli de exprimare, care în spate poate să ascundă nişte fracturi ale cunoaşterii, iar din ignoranţă uneori pot să iasă monştri. Mie de asta mi-e frică, iar eu am încredere în Ponta, am toată încrederea că domnia sa trebuie să crească politic, rectiliniu şi fără probleme. Aşadar, raţionamente înainte de concluzie.

Despre ieşirea din şedinţa coaliţiei: Nu contează un episod, am şi eu din când în când supărările mele. Eu mă opun, zic nu celor care încearcă

Despre banii daţi primăriilor: Comunele sunt bugetate de la consiliile judeţene. A fost grija mea să nu se înţeleagă că a fost vorba de primării ale puterii în detrimentul primăriilor opoziţiei, oamenii care trăiesc în comunităţile locale sunt ţinta grijii mele economice.

Despre privatizări: Cupru Min – Tot cea ce s-a spus vine din partea unor oameni care, fie ei şi economişti, nu cunosc în detaliu istoria acestei întreprinderi şi nici felul în care a ajuns să devină subiect al privatizării. Ce a stârnit atenţia a fost o concluzie de genul anilor ’90 de tipul „nu ne vindem ţara”. Se poate privatiza în România fără să iei comision şi aceasta e dovada. A spune că vinzi ţara înseamnă a o condamna la sacrificiu economic din generaţie în generaţie. Nu pleacă nimeni cu zăcământul acasă. Licenţa e până în 2019. Licitaţia de la Cuprun Min a fost deschisă, foarte transparentă, cu strigare. A fost un semnal extraordinar pe piaţa de capital.

– Urmează la privatizare Romgaz, Hidroelectrica, Transgaz şi Nuclearelectrica. Statul nu pierde proprietatea prin listarea companiilor la bursă

– Am discutat cu miniştrii Economiei şi Mediului despre Roşia Montană. Am o atitudine neutră faţă de acest proiect,dar sunt interesat economic. Am cerut miniştrilor să îmi ofere o fotografie exactă privind modul cum trece proiectul prin diferite faze de aviare, pentru a vedea de ce sunt aceste întârzieri enorme. Sunt foarte multe proiecte economice, investiţii majore care au fost omorâte prin refuzul de a lua decizii la momentrul oportun ori în în clipa în care eşti într-o situaţie de competenţă administrativă la nivelul primului-ministru, la nivelul miniştrilor de resort, a întârzia decizia face rău şi ţării, face rău şi celor care au un interes economic direct în ţară.

– Banii din privatizări vor merge într-un Fond Naţional de Dezvolare. Autorităţile au folosit vechiul fond pentru salarii şi pensii şi au „uitat” să pună banii înapoi

Despre declaraţiile lui Ponta: Aş vrea să îi transmit răspunsuri la întrebările pe care şi le-a pus fără să ştie de ce. În general, nu admit din partea nimănui o exprimare de acest gen. Premierul Ungureanu apară în primul rând interesele naţionale şi doar naţionale. A arunca cineva o umbră de dubiu pe intenţiile mele, dovedeşte în opinia mea, o lipsă de responsabilitate a propriilor cuvinte, iar pentru un politician în formare, pentru că îi doresc domnului Ponta o carieră politică lungă, mă refer la domnul preşedinte Ponta şi la această aluzie. Este doar lipsă de responsabilitate şi ipocrizie. Eu sper că unii dintre cei care îi sfătuiesc, pe unii îi cunosc, domnul Teodorescu, sper că va reuşi să se apropie la timp înainte să spună aşa ceva. Nu-mi place cum sună şi mă aştept de la un om care se apropie de 40 de ani, mai ales că e tată şi cetăţean, să se ferească de asemenea neîndemănâri.

– Este termenul în care ar trebui să-mi împlinesc o promisiune. Voi prezenta în Parlament bilanţul celor 100 de zile de mandat (ce am găsit, ce am izbutit şi ce nu am izbutit să fac şi ce vreau să fac)