Acasă Stirile zilei Unde îţi poţi înscrie copilul în clasa pregătitoare şi clasa I în...

Unde îţi poţi înscrie copilul în clasa pregătitoare şi clasa I în Bucureşti

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a afişat, luni, pe site-ul instituţiei, circumscripţiile şcolare pentru încrierea în clasa pregătitoare şi clasa I, iar părinţii care nu-şi vor regăsi adresa vor sesiza ISMB, a declarat, pentru MEDIAFAX, inspectorul general adjunct Mihaela Ciho.

De astăzi, părinţii pot consulta informaţiile de pe site-ul ISMB pentru a vedea cărei şcoli îi este arondată strada pe care locuiesc, pentru înscrierea în clasa pregătitoare şi în clasa I, în anul şcolar 2012-2013, a mai spus inspectorul general adjunct. În situaţia în care adresa nu se regăseşte în nicio circumscripţie şcolară din municipiul Bucureşti, părinţii se vor adresa Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, până în 24 februarie, printr-o solicitare scrisă”, a spus Mihaela Ciho.

VEZI LISTA CIRCUMSCRIPŢIILOR ŞCOLARE

De asemenea, părinţii copiilor care nu au fost recenzaţi în perioada 30 ianuarie – 18 februarie se vor adresa unităţii de învăţământ în a cărei circumscripţie şcolară este arondată adresa de domiciliu pentru a fi luaţi în evidenţă.

„În cazul în care preşcolarii nu se regăsesc în evidenţele unităţilor de învăţământ respective, şcolarizarea acestora în anul de învăţământ 2012 – 2013 se va face pe locurile rămase libere la nivelul municipiului Bucureşti”, a adăugat inspectorul general adjunct, profesor Mihaela Ciho.

Prima etapă a înscrierilor are loc în intervalul 5 – 16 martie, când vor fi depuse cererile de către părinţii care solicită înscrierea copiilor la şcoala de circumscripţie.

A doua etapă a înscrieri este în perioada 20 – 27 martie, când vor fi completate cererile de către părinţii care au domiciliul în altă circumscripţie şcolară, pe locurile rămase libere.

A treia etapă va fi în intervalul 23 -2 5 martie, când are loc înscrierea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat, în etapa a doua, înscrierea la altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, dar care nu au fost admişi şi solicită înscrierea la şcoala de circumscripţie.

Ultima etapă de înscriere cuprinde două perioade. Între 2 şi 9 mai are loc înscrierea pe locurile disponibile, la unităţile dorite, a copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la altă şcoală decât cea de circumscripţie, dar au fost respinşi iniţial, din lipsă de locuri. Ulterior, între 11 şi 18 mai vor fi înscrişi copiii care nu au fost cuprinşi în nicio unitate.